HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Untamed Skin @ Galateca

Untamed Skin @ Galateca

Proiectul multimedia “Untamed Skin – The Romanian Blouse” este prezentat, pana pe 18 mai, la Galeria Galateca din Bucuresti. Castigatoare a trei mentiuni speciale la International Fashion Showcase 2015 din cadrul Saptamanii Modei de la Londra, expozitia este rezultatul colaborarii designerilor Alexandru Nimurad, Vika Tonu si Alexandra Abraham.

Incarcata de simboluri si povesti, ia romaneasca i-a inspirat pe cei trei sa dezvolte impreuna o colectie de imbracaminte, accesorii si bijuterii in armonie cu identitatea lor artistica. “Am conceput o colectie vestimentara dedicata simbolurilor culturii de patrimoniu, precum ia, cerbul sau ritualurile ce inca se practica in anumite sate romanesti. Colectia a mai fost influentata de legatura puternica dintre viata rurala si natura ce a fost intrupata in simplitatea si, totodata, complexitatea iei romanesti. In completare, impreuna cu Vika Tonu, am dezvoltat colectia colaborativa de bijuterii <Ensemble of Broken Pieces> , inspirata din povestea Reginei Maria. A treia componenta, hamurile arhitecturale din piele, realizate de Alexandra Abraham, reinterpreteaza ia romaneasca intr-o forma straveche, nefinisata si bruta, in culori deschise, asa cum era ea creata pe vremuri”, povesteste Alexandru Nimurad. Pe langa piesele finale,  expozitia vernisata pe 24 aprilie include si elemente “behind the scenes”, printre care se gasesc schite, prototipuri, matrite, mulaje si diferite unelte folosite pentru dezvoltarea colectiei.

Curatoriata de Roxana Gibescu, “Untamed Skin – The Romanian Blouse” este organizata de catre Galeria Galateca in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra. In cadrul competitiei din Marea Britanie, expozitia a fost inclusa printre cele 27 de proiecte finale, realizate de 110 designeri din 27 de tari, si s-a aflat printre cele mai bune la trei categorii:„Best Emerging Designers”, „Showcase Winner” si „Best Curators”. Dupa prezentarea ei la Bucuresti, expozitia va fi itinerata, intre 29 mai-10 iunie, la centrul de design Winkelhaal din Antwerp, si apoi, intre 26-28 iunie, la galeria de arta si design Braubachfive din Frankfurt.

Facebook Galateca
www.galateca.ro

Foto: Cristian Ardeleanu

Imagini de la vernisaj

PUBLISHED ON 28.04.2015

more in Fashion Etc