WE LIKE

Pictura baroca, inspiratie pentru Christian...

Campania colectiei Christian Dior pentru primavara-vara 2021 cuprinde o serie de…

EDITOR'S CHOICE

Un playlist muzical inspirat de...

Ma gandeam zilele trecute ca, in melodiile pe care le stiu,…

INSPIRATIE

10 tinute preferate din colectiile...

Designerii si-au lansat recent colectiile pre-fall 2021. Cand m-am uitat peste…

NEWS

Simone Rocha x H&M. O...

Simone Rocha este noul nume adaugat de H&M pe lista colaborarilor…

WE LIKE

Chanel N°5 campanii publicitare

Chanel N°5 este un parfum emblematic. Asa cum sunt si campaniile…

EDITOR'S CHOICE

Idei pentru decoratiuni, usor de...

Acasa inseamna confort si siguranta. Inseamna oamenii alaturi de care strang…

INSPIRATIE

Forever Love

M-am uitat zilele acestea intamplator la rochiile de mireasa pentru toamna…

Inspiratie

Melodii pentru care nu dau "skip" la genericul serialelor

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal. Alaturi de personajele usor de indragit, fiecare cu ciudateniile lui, de intamplarile personale si profesionale prin care treceau si poate si de nostalgia mea pentru acea perioada, mai este un lucru care face serialul sa ramana printre preferate: muzica. Daca la alte seriale nu tineam neaparat sa prind si genericul, in cazul lui Ally McBeal, imi doream sa urmaresc tot. De-a lungul celor cinci serii, au aparut ca invitati in diferite episoade muzicieni ca Al Green, Anastacia, Barry White, Elton John, Sting sau Tina Turner. Cu toate astea, un singur nume din industria muzicii este puternic asociat cu aceasta productie TV si anume: Vonda Shepard. Searchin' My Soul, melodia din generic, ii apartine, dar contributia ei muzicala nu se opreste aici. Shepard apare constant in film, ca muziciana in barul pe care personajele il frecventeaza dupa orele de munca. Multe dintre serialele pe care le urmaream in acei ani veneau in portii mici, de un episod pe saptamana, in contrast cu sesiunile actuale de binge-watching. Ce nu s-a schimbat in tot acest timp este faptul ca inca nu ma plictisesc usor de piesele cu care rezonez. Desi acum se poate sari usor peste generic pentru a intra direct in actiunea filmului, sunt teme muzica...

Inapoi Inainte
Untamed Skin @ Galateca

Untamed Skin @ Galateca

Proiectul multimedia “Untamed Skin – The Romanian Blouse” este prezentat, pana pe 18 mai, la Galeria Galateca din Bucuresti. Castigatoare a trei mentiuni speciale la International Fashion Showcase 2015 din cadrul Saptamanii Modei de la Londra, expozitia este rezultatul colaborarii designerilor Alexandru Nimurad, Vika Tonu si Alexandra Abraham.

Incarcata de simboluri si povesti, ia romaneasca i-a inspirat pe cei trei sa dezvolte impreuna o colectie de imbracaminte, accesorii si bijuterii in armonie cu identitatea lor artistica. “Am conceput o colectie vestimentara dedicata simbolurilor culturii de patrimoniu, precum ia, cerbul sau ritualurile ce inca se practica in anumite sate romanesti. Colectia a mai fost influentata de legatura puternica dintre viata rurala si natura ce a fost intrupata in simplitatea si, totodata, complexitatea iei romanesti. In completare, impreuna cu Vika Tonu, am dezvoltat colectia colaborativa de bijuterii <Ensemble of Broken Pieces> , inspirata din povestea Reginei Maria. A treia componenta, hamurile arhitecturale din piele, realizate de Alexandra Abraham, reinterpreteaza ia romaneasca intr-o forma straveche, nefinisata si bruta, in culori deschise, asa cum era ea creata pe vremuri”, povesteste Alexandru Nimurad. Pe langa piesele finale,  expozitia vernisata pe 24 aprilie include si elemente “behind the scenes”, printre care se gasesc schite, prototipuri, matrite, mulaje si diferite unelte folosite pentru dezvoltarea colectiei.

Curatoriata de Roxana Gibescu, “Untamed Skin – The Romanian Blouse” este organizata de catre Galeria Galateca in parteneriat cu Institutul Cultural Roman din Londra. In cadrul competitiei din Marea Britanie, expozitia a fost inclusa printre cele 27 de proiecte finale, realizate de 110 designeri din 27 de tari, si s-a aflat printre cele mai bune la trei categorii:„Best Emerging Designers”, „Showcase Winner” si „Best Curators”. Dupa prezentarea ei la Bucuresti, expozitia va fi itinerata, intre 29 mai-10 iunie, la centrul de design Winkelhaal din Antwerp, si apoi, intre 26-28 iunie, la galeria de arta si design Braubachfive din Frankfurt.

Facebook Galateca
www.galateca.ro

Foto: Cristian Ardeleanu

Imagini de la vernisaj

PUBLISHED ON 28.04.2015

more in Fashion Etc