AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Trend: anii ’20 se intorc in moda

Trend: anii ’20 se intorc in moda

Dupa ce ti-am vorbit despre cum anii '60 isi fac reintoarcerea in moda in aceasta primavara, e timpul si pentru o alta epoca marcanta sa se intoarca pe catwalk. 'The roaring twenties', cum au fost numiti anii '20, revin anul acesta in garderoba feminina, readucand in prim plan imaginea 'flapper girl', nemuritoare si responsabila in istoria modei pentru o intreaga revolutie.

Cea mai recenta reminiscenta a modei anilor ’20 dateaza din 2008, cand rochia flapper a defilat pe catwalk, restabilind gustul pentru eleganta nestudiata si glamour. In realitate, responsabila pentru recreerea trendului este Kate Moss, care, cu un an inainte, fusese fotografiata la festivalul Glastonbury purtand un bolero specific stilului flapper. Brusc, toata lumea a inceput sa-si doreasca sa intre in posesia unei piese ce amintea de decadenta luxurianta a anilor ’20.

Cele mai generoase surse de inspiratie pentru recompunerea look-ului specific anilor ’20 – senzual cu o tenta androgina, sic, rafinat – raman “Marele Gatsby” al lui F. Scott Fitzgerald, Louise Brooks si Clara Bow, Coco Chanel, jazzul, toate acestea traducadu-se in moda in elemente precum franjurile, tunsoarea bob, rochiile lejere, paietele si margelele de sticla.

Foto: Christian Dior/hepta.ro

 

 

PUBLISHED ON 06.03.2012

more in Newsroom