INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Hot Trend
Autor: Ioana Lovin

Tendinte in machiaj. Toamna-Iarna 2017/18.

Pentru sezonul toamna-iarna 2017/18, tendintele in machiaj se intind pe o paleta suficient de larga, incat sa gasim printre ele – cel putin – un stil care ni se potriveste. Am intalnit de la lookuri intense cu mult fard negru sau blocuri de culoare la machiaje aproape invizibile, completate uneori de rujuri vibrante, de la nuante pastelate, pe care le asociem mai degraba cu zilele de primavara sau vara, la tonuri de maro care ajung sa se confunde cu nuanta pielii, de la tehnici care implica multa precizie la unele care transforma machiajul intr-un joc usor de invatat.

Lookurile minimaliste isi pastreaza locul printre tendintele sezonului, dar si printre preferintele mele. Cu toate acestea, toamna aduce atat de multe idei creative, cu un impact vizual puternic, incat nu m-ar mira ca anumite elemente sa se strecoare, din cand in cand, in rutina mea de machiaj.

Elementul cheie: FARDUL NEGRU

La prezentarile caselor de moda Balmain si Alberta Ferretti, modelele care au defilat pe podium au avut ochii conturati cu mult fard negru si un strop de culoare. La Elie Saab, am vazut un smokey eyes clasic, completat de particule fine de sclipici, ce au fost aplicate cu precadere in coltul extern al ochilor. La Marni, negrul nu mai are un aspect fumuriu, ci mai degraba unul compact. Lookul propus de make-up artisti mi-a amintit de machiajul lui Twiggy – si nu a fost singura data cand s-a intamplat asta. Fashion icon-ul anilor ’60 a reprezentat o sursa de inspiratie si la show-urile Moschino si Chanel.

BLOC DE CULOARE. NEGRU & ALBASTRU.

Tot pentru negru, dar aplicat, de aceasta data, cu multa precizie si intr-o maniera care alungeste mult forma ochilor, au apelat si make-up artistii care semneaza lookurile de la prezentarea Versace. Un stil asemanator, am intalnit si la Versus Versace. Aici, albastrul intens inlocuieste negrul, iar liniile perfecte se imbina cu tuse de culoare estompate usor.

Daca iti plac machiajele cu farduri in nuante intense, dar iti doresti un look mai putin ostentativ, s-ar putea sa te inspire propunerile de la Anna Sui si Julien Macdonald, unde culoarea este aplicata doar pe pleoapele superioare.

PASTELURI & CULORI VIBRANTE

Fardurile roz, lila sau bleu, mascara si eyelinerele colorate sunt produse recomandate, de obicei, pentru sezonul cald. Anul acesta, make-up artistii de la Prabal Gurung, Mary Katrantzou, Oscar de la Renta si Emilio Pucci le extind sederea in portfard. Propunerile lor cuprind o gama variata de stiluri, de la lookuri grafice la machiaje clasice in culori inedite.

STILUL LUI TWIGGY REINTERPRETAT

Lookul lui Twiggy reprezinta inspiratia de la care au pornit machiajele purtate de modele la prezentarile Moschino si Chanel. Chiar daca ambele pastreaza emblematica linie din pliul pleoapei, celelalte elemente care definesc make-up-ul artistei sunt estompate. Linia de eyeliner, trasata la baza genelor, este mult mai subtila, iar genele pleoapelor inferioare fie sunt evidentiate mai subtil, fie deloc.

CAT EYES. DE LA GLAM LA ROCK ‘N’ ROLL.

Machiajul cat eyes nu isi pierde locul din topul tendintelor. La Philosophy by Lorenzo Serafini, acesta a fost realizat discret si cu multa precizie, pe cand, la Chloe, liniile ceva mai groase au un aspect usor imperfect.

BUZE IN CULORI INTENSE

Am mai spus deja in cateva articole anterioare cat de mult imi plac machiajele invizibile combinate cu o nuanta intensa de ruj. Profit de ocazia pe care mi-o ofera tendintele pentru toamna-iarna pentru a ma repeta. Imi plac la fel de mult si astazi. De data aceasta, mi-au ramas in minte propunerile de la Andrew GN  si Giambattista Valli, cu buze visinii. Rujul este aplicat imperfect si acoperit, apoi, cu un strat de gloss transparent.

NATURAL TOUCH

Daca pana acum am vorbit despre machiaje care accentueaza puternic forma ochilor sau cea a buzelor, asta nu inseamna ca lipsesc si lookurile care evidentiaza trasaturile intr-o maniera subtila. La Carolina Herrera, modelele au purtat un smokey eyes discret. La Bottega Veneta, machiajul s-a concentrat pe o nuanta caramizie care confera lookului un aer retro. La Altuzarra, am intalnit un machiaj natural-fresh, iar, la Erdem, specialistii au optat pentru asa-numitul no make-up make-up.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 22.08.2017

more in Beauty Lines