ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Tendinte in machiaj. Toamna-iarna 2016/17.

Tendinte in machiaj. Toamna-iarna 2016/17.

Sclipiciul, rujurile intense, genele care iti capteaza atentia si lookurile ultra-naturale se regasesc printre elementele care compun tabloul tendintelor in machiaj pentru sezonul toamna-iarna… de care ne apropiem incet-incet.

ROSU & NEGRU. Buze in nuante intense.

De la rosu carmin la nuante de visiniu, aplicate uniform sau in degradeuri, si pana la tonuri apropiate de negru, paleta cromatica a rujurilor este cat se poate de generoasa. Au mizat pe impactul lor vizual puternic make-up artistii care au semnat lookurile pentru Proenza Schouler, Cushnie Et Ochs, Creatures of the Wind, Christian Dior sau Marni. Desi au optat pentru nuante diferite, cu totii au explorat contrastul dintre un ruj puternic si un machiaj al tenului si al ochilor cat se poate de natural.
tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 rujuri intense de la rosu la visiniu si negru

LOOKURI FRESH

Piele uniformizata cu fond de ten fluid, cu acoperire mica, blush discret, farduri crem sau bej pe pleoape, buze acoperite cu rujuri naturale, cu o textura glossy… Exista machiaje care au un loc asigurat printre tendinte, indiferent de sezon. Cel care confera chipului un aspect fresh se regasespre printre ele.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 lookuri fresh naturale

SMOKEY EYES

Pe parcursul prezentarilor de moda, am intalnit machiajul smokey eyes in diferite interpretari. Specialistii au creat lookuri ce alungesc forma ochilor si finisaje usor imperfecte. Pentru un look echilibrat, o privire conturata in culori inchise este completata de rujuri sau de balsamuri de buze in nuante naturale.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 smokey eyes

CU SCLIPICI

Sclipiciul este noutatea acestui sezon. Este pentru prima oara cand il intalnim in atatea culori si modalitati de aplicare: pe pleoape, pe suprafata sprancenelor, sub sprancene sau chiar si pe gene. La prezentarea Giambattista Valli, make-up artistii au inlocuit cu sclipici dunga de iluminator, care se aplica, de obicei, sub spranceana, pentru a-i evidentia forma. La Emanuel Ungaro, fardul colorat de pe pleoapa superioara a ochilor a fost acoperit cu un strat de sclipici in aceeasi nuanta. La prezentarea Fausto Puglisi, make-up artistii au conturat ochii cu creion negru, pornind din dreptul irisului spre coltul exterior al ochilor, peste care au fost aplicate particule multicolore de sclipici.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 detalii cu sclipici

EYELINER

In cazul in care nu am facut-o inca, acesta pare un moment bun sa ne imprietenim cu eyelinerul. Make-up artistii au creat lookuri grafice indraznete, din care sa ne inspiram si sa alegem acele elemente care ne sunt pe plac.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 detalii grafice cu eyeliner

CONTUR CU CREION NEGRU

Machiajul invizibil reprezinta un look destul de des intalnit pe catwalk. In unele situatii, acesta a fost completat de cate un element statement. In cazul prezentarilor Herve Leger by Max Azria sau Sportmax, o linie subtire de creion negru a conturat forma ochilor.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 ochi conturati cu creion kohl

FARDURI IN NUANTE DE MARO

Nuantele naturale au dictat multe dintre alegerile make-up artistilor. Asa ca nu e de mirare ca, pentru machiajul ochilor, si-au indreptat atentia spre farduri in tonuri de maro, cu texturi mate.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 tonuri pamantii

GENE care ies in evidenta

Si aici nu ne referim doar la genele lungi si cu mult volum, obtinute prin adaugarea unor gene false, ci si la acel aspect de gene care s-au lipit unele de altele prin aplicarea mascarei. Ceea ce obisnuiam sa numim “o greseala de make-up” s-a transformat acum intr-un trend. Show-urile Christian Dior si Jason Wu reprezinta doua dintre ocaziile in care specialistii au optat pentru acest look.
tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 gene incarcate de mascara sau gene false

CULORI VIBRANTE

Vara este prea scurta pentru a purta culori vibrante doar pe parcursul ei. Fendi, Jeremy Scott, Jill Stuart si Antonio Marras le-au prelungit sederea printre tendinte si in sezonul rece. Si nu oricum, ci in cele mai nonconformiste stiluri.

tendinte in machiaj pentru toamna iarna 2016 2017 culori vibrante

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 09.08.2016

more in Beauty Lines