INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

HOT TREND

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare…

Inspiratie

Ai o rochie alba. Ce culoare sa fie pantofii?

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem in magazine, in paginile tiparite sau virtuale ale publicatiilor de moda, pe strada sau in social media... Sunt sanse mari ca ea sa faca parte deja din garderoba ta sau poate reprezinta doar o idee cu care cochetezi momentan si iti imaginezi cu ce ai purta-o. Ma intreb cum sunt pentru tine aceste exercitii de imaginatie. Eu ma poticnesc uneori, daca nu chiar deseori, si ma simt ca in fata unei ecuatii complicate, cu mai multe necunoscute. Raspunsul la intrebarea "Ce culoare sa fie pantofii?" e una dintre ele. Stiu deja raspunsul clasic cand vine vorba de o rochie alba: cu orice culoare. Bineinteles! Doar ca acesta nu e de prea mare ajutor cand trebuie sa faci o alegere. In situatiile in care nu simt ca am compus in minte o tinuta cat de cat coerenta, caut solutii in fotografiile de pe catwalk sau de la evenimente la care celebritatile au purtat piesa vestimentara de interes. E un obicei care ma ajuta sa imi fac ordine in idei. Observ cu ce rezonez, cu ce nu, si stiu mai bine spre ce sa imi concentrez atentia in magazine sau in propria garderoba. Nu de putine ori, anumite tinute ma determina sa vad cu alti ochi lucrurile pe care le am deja si ma ghideaza spre combinatii vestimentare pe care nu le-as fi luat i...

Inapoi Inainte
Spotlight

Spotlight

Serile weekendului trecut au fost despre Spotlight 2017. Intre 20 si 23 aprilie, cea de-a treia editie a Festivalului International al Luminii a transformat Calea Victoriei din Bucuresti in spatiu de expozitie dedicat artei digitale. Odata cu lasarea intunericului, strada a devenit pietonala, astfel incat trecatorii sa poata descoperi fara grija masinilor cele aproximativ 20 de instalatii si sesiuni de video mapping.

Proiectul realizat de Festival of Light Berlin a oferit o noua imagine fatadei Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), care parea mai degraba o pictura murala in culori vibrante decat o proiectie de lumini. Aceasta a fost prima oprire. Cateva minute mai tarziu, m-am indreptat spre Muzeul National de Arta al Romaniei. Acolo am descoperit proiectul de video mapping “Symmetry”, care avea sa devina favoritul meu de la aceasta editie. Realizata de Maxin10sity din Ungaria, lucrarea a deconstruit si reconstruit fatada muzeului intr-un spectacol vizual impresionant cu succesiuni de imagini simetrice. L-am urmarit de mai multe ori, astfel incat sa ma pot bucura de fiecare cadru, sa pot imortaliza cateva fotografii si sa filmez. De fiecare data, am observat alte si alte detalii, fara sa ma plictisesc. (Poti urmari prima parte din el in filmuletul de mai sus.)

Instalatia “For Peace” cu alergatorii ei luminosi a fost, pentru mine, o provocare din punct de vedere fotografic. Conceputa de Robert Farkas, un artist pasionat sa gaseasca surse neconventionale de lumina, lucrarea reprezinta un demers pentru pace, libertate si arta. Am intrat, apoi, in atmosfera de club, recreata pe o portiune din Calea Victoriei de echipa 360 Revolution. Nu au lipsit globurile disco, luminile si muzica antrenanta. Acolo a fost ultimul popas de sambata seara.

Ziua urmatoare, am revenit pentru a ma bucura de restul expozitiei multimedia. Desi aveam intentia sa continuu de unde am incheiat cu o zi inainte, m-am razgandit pe drum. Am pornit tot de la BCU.  Cand am ajuns in piateta din fata Teatrului Odeon, aceasta era pazita de Gardienii Timpului (Sitting Guardians of Time) ai lui Manfred Kielnhofer. Vizualurile artistului din Austria colorau intreaga zona, proiectandu-se atat pe siluetele gardienilor, pe trotuar, pe cladirile din jur, cat si pe trecatorii care pareau cu totii imbracati in imprimeuri din cap pana in picioare. Eu, de asemenea.

Energy of Bucharest semnat de Mindscape din Romania este un alt proiect din topul preferintelor – un video mapping interactiv care exploreaza conceptul de interdependenta umana. Mi-au ramas in minte si Iubesc-ul celor de la 360 Revolution, proiectiile laser concepute de Tom Brandus si Sylenzmedia pentru Palatul CEC si mesajele This is What You Want / This is What You Get create de Mobius Gallery. Dar nu numai.

Te invit sa urmaresti in continuare o galerie de cateva imagini de la un festival care mi-a colorat atat de frumos weekendul.

Fotografii: Ioana Lovin, arhiva personala

PUBLISHED ON 25.04.2017

more in Mood Board