HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Spotlight

Spotlight

Serile weekendului trecut au fost despre Spotlight 2017. Intre 20 si 23 aprilie, cea de-a treia editie a Festivalului International al Luminii a transformat Calea Victoriei din Bucuresti in spatiu de expozitie dedicat artei digitale. Odata cu lasarea intunericului, strada a devenit pietonala, astfel incat trecatorii sa poata descoperi fara grija masinilor cele aproximativ 20 de instalatii si sesiuni de video mapping.

Proiectul realizat de Festival of Light Berlin a oferit o noua imagine fatadei Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), care parea mai degraba o pictura murala in culori vibrante decat o proiectie de lumini. Aceasta a fost prima oprire. Cateva minute mai tarziu, m-am indreptat spre Muzeul National de Arta al Romaniei. Acolo am descoperit proiectul de video mapping “Symmetry”, care avea sa devina favoritul meu de la aceasta editie. Realizata de Maxin10sity din Ungaria, lucrarea a deconstruit si reconstruit fatada muzeului intr-un spectacol vizual impresionant cu succesiuni de imagini simetrice. L-am urmarit de mai multe ori, astfel incat sa ma pot bucura de fiecare cadru, sa pot imortaliza cateva fotografii si sa filmez. De fiecare data, am observat alte si alte detalii, fara sa ma plictisesc. (Poti urmari prima parte din el in filmuletul de mai sus.)

Instalatia “For Peace” cu alergatorii ei luminosi a fost, pentru mine, o provocare din punct de vedere fotografic. Conceputa de Robert Farkas, un artist pasionat sa gaseasca surse neconventionale de lumina, lucrarea reprezinta un demers pentru pace, libertate si arta. Am intrat, apoi, in atmosfera de club, recreata pe o portiune din Calea Victoriei de echipa 360 Revolution. Nu au lipsit globurile disco, luminile si muzica antrenanta. Acolo a fost ultimul popas de sambata seara.

Ziua urmatoare, am revenit pentru a ma bucura de restul expozitiei multimedia. Desi aveam intentia sa continuu de unde am incheiat cu o zi inainte, m-am razgandit pe drum. Am pornit tot de la BCU.  Cand am ajuns in piateta din fata Teatrului Odeon, aceasta era pazita de Gardienii Timpului (Sitting Guardians of Time) ai lui Manfred Kielnhofer. Vizualurile artistului din Austria colorau intreaga zona, proiectandu-se atat pe siluetele gardienilor, pe trotuar, pe cladirile din jur, cat si pe trecatorii care pareau cu totii imbracati in imprimeuri din cap pana in picioare. Eu, de asemenea.

Energy of Bucharest semnat de Mindscape din Romania este un alt proiect din topul preferintelor – un video mapping interactiv care exploreaza conceptul de interdependenta umana. Mi-au ramas in minte si Iubesc-ul celor de la 360 Revolution, proiectiile laser concepute de Tom Brandus si Sylenzmedia pentru Palatul CEC si mesajele This is What You Want / This is What You Get create de Mobius Gallery. Dar nu numai.

Te invit sa urmaresti in continuare o galerie de cateva imagini de la un festival care mi-a colorat atat de frumos weekendul.

Fotografii: Ioana Lovin, arhiva personala

PUBLISHED ON 25.04.2017

more in Mood Board