HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Sculptura cinetica inspirata de zborul pasarilor
Arta & Design
Autor: Ioana Lovin

Sculptura cinetica inspirata de zborul pasarilor

Imi place sa urmaresc cum zboara stolurile de pasari pe fundalul cerului. Au o coregrafie perfect sincronizata si, cel putin pentru mine, mereu surprinzatoare. Ea a reprezentat de-a lungul timpului si continua sa reprezinte si astazi o sursa inepuizabila de inspiratie pentru cele mai diverse domenii: de la tehnologie si inginerie, la arte vizuale, moda sau design si pana la poezie.

Zilele acestea, am descoperit sculptura cinetica “Diffusion Choir”, realizata de studiourile Sosolimited, Plebian Design si Hypersonic pentru BioMed Realty. Suspendate in atriumul spatios al sediului din Cambridge – Massachusetts al companiei, 400 de elemente albe ca niste piese de origami simuleaza miscarile armonioase ale unui stol de pasari. Mi-au captat inevitabil atentia.

diffusionchoir_sculptura_kinetica_inspirata_de_zborul_pasarilor-2

“Ca echipa, suntem foarte mandri de aceasta lucrare. Piesele s-au imbinat organic pentru a crea ceva mai sofisticat si cu mai multa miscare decat tot ce am realizat pana acum,” spune Eric Gunther, co-fondator Sosolimited. “Miscarile sunt spontane si, totusi, controlate, fluxul este lin si clar, iar efectul general este, in acelasi timp, contemplativ si provocator. Este o experienta unica.”

Experienta propune publicului mai multe coregrafii coordonate de un software customizat. Elementele se misca fie deodata, fie in valuri, pentru a imita colaborarea dintre pasari in timpul zborului. “Oricine vede lucrarea se opreste si contempla miscarea in tacere”, povesteste Jeff Lieberman, fondatorul Plebian Design. “Suntem incantati ca toata aceasta tehnologie complexa si aceasta inginerie au putut sa ofere impreuna un moment linistit de frumusete pentru oamenii ocupati.”

Nu doar rezultatul final este interesant, ci si procesul prin care a trecut proiectul de la idee pana la sculptura in forma pe care o vedem astazi. Gasesti aici un video de making of. Enjoy!

Foto si video: Sosolimited

PUBLISHED ON 11.11.2016

more in Mood Board