HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Samuel Silva: Desene realiste create cu pixuri cu bila

Samuel Silva: Desene realiste create cu pixuri cu bila

Cu ajutorul pixurilor cu bila Bic, Samuel Silva realizeaza desene atat de realiste incat pot fi usor confundate cu fotografii digitale. Portughezul a ajuns sa dezvolte acest talent din plictiseala. Desenand astfel, orele lungi din timpul facultatii de drept treceau mai usor.

Chiar daca lucrarile au dimensiuni mici, uneori ajungand la suprafata unei carti de credit, realizarea lor poate necesita zeci  de ore de munca. Samuel Silva (29 de ani) incearca sa includa cat mai multe detalii si, desi criticile pozitive nu au intarziat sa apara, el considera arta sa drept un hobby, lucrand in continuare sa se perfectioneze.

Pixurile cu bila nu reprezinta singurele unelte cu care Samuel Silva isi construieste universul artistic. Folosind creta, creioanele, acrilicele si uleiurile, el exploreaza alte dimensiuni ale acestui univers.

Silva isi concentreaza in prezent atentia asupra desenelor realizate cu pixuri cu bila, care sunt pentru el un mediu de expresie pe cat de subestimat pe atat de puternic. Lucrarile lui sunt expuse pe vianarts.deviantart.com si nu sunt oferite spre vanzare.

Sursa info: Ferrari Press/Hepta.ro. Foto: vianarts.deviantart.com/Hepta.ro

 

PUBLISHED ON 28.08.2012

more in Newsroom