INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte
RDW 2016

RDW 2016

Romanian Design Week este unul dintre evenimentele dragi pe care le gazduieste Bucurestiul. De fiecare data, expozitia centrala a prezentat proiecte de design autohton relevante intr-un spatiu diferit. Traditia a continuat si in acest an. Daca prima editie a avut loc la Palatul Stirbei, urmatoarea – la Palatului Camerei de Comert si cea de-a treia – la Hanul Gabroveni, acum epicentrul designului romanesc a devenit Piata Amzei. In cazul in care nu ai reusit sa vizitezi inca expozitia, o poti face pana pe 5 iunie 2016.

Arhitectura, urbanismul, designul de obiect si de produs, designul hibrid, grafica, ilustratia si designul vestimentar sunt domeniile care traseaza reperele calatoriei in interiorul cladirii. Am vazut proiecte noi, realizate de artisti si designeri pe care i-am intalnit in anii anteriori, si-am adaugat si nume noi pe lista oamenilor creativi care ne inspira.

Ubikubi, Agnes Lukacs, Woodlens, Loot, Dare to Rug, The Awesome Project, Moft, Lucian Broscatean, Carmen Secareanu, Murmur, Irina Marinescu, Adelina Ivan, Smaranda Almasan, Lana, Julien Britnic, Loreta Isac, Kitra si Kaptura de Aer se regasesc printre cei 150 de designeri si arhitecti care semneaza cele 200 de proiecte incluse.

Alaturi de expozitia centrala, sunt incluse in programul Romania Design Week 2016 si o serie de evenimente contexe, gazduite in spatii conventionale si neconventionale din Capitala. Descopera mai multe pe www.institute.ro/romaniandesignweek.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 31.05.2016

more in Mood Board