INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
RDW 2016

RDW 2016

Romanian Design Week este unul dintre evenimentele dragi pe care le gazduieste Bucurestiul. De fiecare data, expozitia centrala a prezentat proiecte de design autohton relevante intr-un spatiu diferit. Traditia a continuat si in acest an. Daca prima editie a avut loc la Palatul Stirbei, urmatoarea – la Palatului Camerei de Comert si cea de-a treia – la Hanul Gabroveni, acum epicentrul designului romanesc a devenit Piata Amzei. In cazul in care nu ai reusit sa vizitezi inca expozitia, o poti face pana pe 5 iunie 2016.

Arhitectura, urbanismul, designul de obiect si de produs, designul hibrid, grafica, ilustratia si designul vestimentar sunt domeniile care traseaza reperele calatoriei in interiorul cladirii. Am vazut proiecte noi, realizate de artisti si designeri pe care i-am intalnit in anii anteriori, si-am adaugat si nume noi pe lista oamenilor creativi care ne inspira.

Ubikubi, Agnes Lukacs, Woodlens, Loot, Dare to Rug, The Awesome Project, Moft, Lucian Broscatean, Carmen Secareanu, Murmur, Irina Marinescu, Adelina Ivan, Smaranda Almasan, Lana, Julien Britnic, Loreta Isac, Kitra si Kaptura de Aer se regasesc printre cei 150 de designeri si arhitecti care semneaza cele 200 de proiecte incluse.

Alaturi de expozitia centrala, sunt incluse in programul Romania Design Week 2016 si o serie de evenimente contexe, gazduite in spatii conventionale si neconventionale din Capitala. Descopera mai multe pe www.institute.ro/romaniandesignweek.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 31.05.2016

more in Mood Board