HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
RDW 2016

RDW 2016

Romanian Design Week este unul dintre evenimentele dragi pe care le gazduieste Bucurestiul. De fiecare data, expozitia centrala a prezentat proiecte de design autohton relevante intr-un spatiu diferit. Traditia a continuat si in acest an. Daca prima editie a avut loc la Palatul Stirbei, urmatoarea – la Palatului Camerei de Comert si cea de-a treia – la Hanul Gabroveni, acum epicentrul designului romanesc a devenit Piata Amzei. In cazul in care nu ai reusit sa vizitezi inca expozitia, o poti face pana pe 5 iunie 2016.

Arhitectura, urbanismul, designul de obiect si de produs, designul hibrid, grafica, ilustratia si designul vestimentar sunt domeniile care traseaza reperele calatoriei in interiorul cladirii. Am vazut proiecte noi, realizate de artisti si designeri pe care i-am intalnit in anii anteriori, si-am adaugat si nume noi pe lista oamenilor creativi care ne inspira.

Ubikubi, Agnes Lukacs, Woodlens, Loot, Dare to Rug, The Awesome Project, Moft, Lucian Broscatean, Carmen Secareanu, Murmur, Irina Marinescu, Adelina Ivan, Smaranda Almasan, Lana, Julien Britnic, Loreta Isac, Kitra si Kaptura de Aer se regasesc printre cei 150 de designeri si arhitecti care semneaza cele 200 de proiecte incluse.

Alaturi de expozitia centrala, sunt incluse in programul Romania Design Week 2016 si o serie de evenimente contexe, gazduite in spatii conventionale si neconventionale din Capitala. Descopera mai multe pe www.institute.ro/romaniandesignweek.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 31.05.2016

more in Mood Board