HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Put Your Head into Gallery

Cand am vazut fotografiile proiectului “Put Your Head into Gallery” semnat de Tezi Gabunia, am avut impresia ca este vorba despre sculpturi realiste de mari dimensiuni, imortalizate in interiorul unor muzee si galerii celebre. Descrierea care a insotit imaginile mi-a schimbat, insa, perspectiva asupra lor la 180°. Sculpturile sunt de fapt oameni reali, iar spatiul din jurul lor reprezinta copii miniaturale ale unor incaperi din interiorul Luvrului, din Saatchi Gallery, Tate Modern si Gagosian Gallery.

Artistul georgian a lansat proiectul in 2015, pornind de la un concept pe care l-a mai explorat anterior prin intermediul artei sale, si anume: falsificarea. El a recreat atunci spatiul Saatchi Gallery si a expus pe peretii lui propriile picturi. Pe scurt, a organizat o falsa expozitie personala in miniatura, care a avut parte de vizitatori adevarati.

Anul acesta, proiectul s-a dezvoltat, iar primei machete i s-au alaturat celelalte trei. Incaperea din Luvru prezinta picturile lui Rubens, cea din Tate Modern este dedicata lui Damian Hirst si cea din galeria newyorkeza lui Roy Lichtenstein. Sute de vizitatori s-au lasat fotografiati in interiorul lor si au devenit astfel parte din proiect. De altfel, chipurile lor – zambitoare, serioase, cu ochii inchisi sau deschisi, cu ochelari de soare sau masti de Spider Man – devin subiectul central, iar galeriile se transforma in fundalul compozitiilor.

Atuul galeriilor in miniatura este faptul ca acestea pot fi transportate cu usurinta dintr-un loc in altul. La sfarsitul lui septembrie, de exemplu, ele au calatorit pentru a fi expuse la targul international de arta Vienna Contemporary 2016.

Nascut in 1987, in Tbilisi, Tezi Gabunia a studiat arhitectura. In ultimii cinci ani, el s-a dedicat artei si a realizat picturi si instalatii ale caror concepte se inspira din cultura contemporana. Daca iti doresti sa descoperi mai multe despre arta care poarta semnatura lui Gabunia, intra pe site-ul tezigabunia.com.

Pentru mai multe fotografii din cadrul proiectului “Put Your Head into Gallery”, intra pe pagina de Facebook a artistului.

Foto: #putyourheadintogallery by Tezi Gabunia

PUBLISHED ON 05.10.2016

more in Mood Board