WE LIKE

Simon Mattisson. Granland.

Formele curbate, textura materialului, povestea din spate asaza piesele proiectului Granland,…

INSPIRATIE

Elsa Peretti, Tiffany & Co....

Cea mai cunoscuta piesa creata de Elsa Peretti este, fara indoiala,…

RED CARPET

Met Gala 2025. Tailored for...

Tailored for You a fost codul vestimentar al editiei Met Gala…

INSPIRATIE

Denimul pe podiumul haute couture...

Denimul a parut, mult timp, aproape evitat in colectiile haute couture,…

INSPIRATIE

LOEWE & Jonathan Anderson, 11...

Zilele trecute, Jonathan Anderson si-a anuntat plecarea de la LOEWE, casa…

WE LIKE

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport…

INSPIRATIE

ADN-ul caselor de moda

Retragerea unei persoane din rolul de director de creatie demareaza in…

We like

NIKE: Form Follows Motion

Nike a fost dintotdeauna mai mult decat un brand de sport - pentru ca a sustinut miscarea atletilor, dar a determinat miscari si in societate si in cultura urbana. A provocat normele si a definit spiritul si vibe-ul unor generatii. Cu prima sa expozitie de muzeu la Vitra Design Museum, Nike deschide perspectiva dincolo de produs in sine, in istoria culturala a acestui brand si reface traseul influentei sale in sport, moda si activism din ultimii 50 de ani. Si totul a pornit de la primul pas. Adica de la primul lor pantof de atletism - "the moon shoe" creat de Bill Bowerman si Phil Knight. Astazi, sneakersii sunt omniprezenti in viata noastra, in peisajul comercial si cultural, si poate ca ne este aproape imposibil sa ne imaginam cum atunci erau o prezenta de nisa, fiind purtati doar de copii de liceu sau de atletii profesionisti. Asa ca povestea unui antrenor tehnic si a unui student atlet devenit antreprenor, care si-au improvizat drumul catre unul dintre cele mai de succes branduri din lume, pare scenariu de film. Si totusi… Si totusi, “moon shoe” este prototipul a ceea ce astazi numim "waffle trainer", adica binecunoscutii pantofi de sport cu talpa ca o clatita belgiana. Modelul a primit acest nume pentru ca urmele ca de "waffle" pe care le lasa erau foarte...

Inapoi Inainte
Natura de acasa
Inspiratie
Autor: Ioana Lovin

Natura de acasa

Imi place perioada din martie – aprilie, cand infloresc copacii si crengile lor incep sa infrunzeasca. Orasul se schimba si nu doar el, si starea mea de spirit. Fara sa se intample altceva semnificativ, am alt tonus. Nu debordez musai de energie, dar pare ca si mintea se dezmorteste odata cu natura.

In aceasta perioada, atentia mi se indreapta si spre natura din interiorul casei. Acele mici zone de verde imi ofera o stare de confort tot timpul anului si, uneori, chiar si momente de pura bucurie. Atunci cand infloreste orhideea, e sarbatoare acasa sau, cand o planta isi revine dupa ce nu a dus-o prea bine, victoria ei se simte la comun.


Foto: Shelby Miller / Unsplash

Iarna asta, insa, nu le-am tratat cu grija cu care le-am obisnuit de-a lungul anilor, dar doresc sa imi iau revansa de acum incolo. Cred ca tocmai aceasta reasumare a responsabilitatii m-a facut sa ma opresc zilele astea asupra unor fotografii cu plante de apartament. Nu e prima oara cand fac asta. Am mai scris despre cum prinde viata designul interior aici.

De aceasta data, insa, m-am concentrat asupra ghivecelor care gazduiesc natura, deoarece va fi necesar sa mut unele plante in recipiente noi. Pe langa partea de functionalitate, recipientele acopera si partea de design. Ele schimba cu usurinta aspectul spatiului in care sunt asezate. Rasfoind imaginile, am observat ca acestea se asorteaza adesea nu doar intre ele, ci si cu celelalte obiecte de interior.


Foto: Kaufmann Mercantile / Unsplash

Mi s-au parut de efect ghivecele metalice, de asemenea, si cel din rachita, asezat in preajma unui fotoliu din acelasi material. Combinatia de vaze cu aceeasi forma, dar cu motive in culori diferite reprezinta si ea o optiune buna. La fel si combinatia de vaze cu acelasi design, dar de dimensiuni diferite. Mi-au placut foarte mult si florile aranjate in jurul masinii de scris.

Importanta plantelor pentru estetica locului in care traim, dar mai ales pentru starea noastra de spirit, le face sa isi merite, pe deplin, alintul de colocatari.

Iata in continuare ideile care mi-au atras atentia:


Foto: feey on Unsplash


Foto: Alyssa Strohmann on Unsplash


Foto: feey on Unsplash


Foto: Alexandra Gorn / Unsplash


Foto: Kara Eads / Unsplash


Foto: Annie Spratt / Unsplash


Foto: Alp Duran / Unsplash


Foto: Johnny Briggs on Unsplash


Foto: Hannah Busing / Unsplash

Fotografie principala: feey on Unsplash

PUBLISHED ON 28.03.2025

more in Mood Board