ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Natura, arhitectura, design. COS AW’19.

Natura, arhitectura, design. COS AW’19.

Noile anotimpuri obisnuiesc sa isi anunte venirea din timp. Am observat un prim semn al toamnei in urma cu doua zile. Mergeam spre casa si am vazut pe marginea trotuarului mici gramezi de frunze galbene, adunate de vant. Daca nu as fi privit in jos, nimic altceva nu m-ar fi dus cu gandul la toamna in acel moment. Copacii par inca verzi. Lumina soarelui isi face inca simtita prezenta pana tarziu si tocmai ce ne-am confruntat cu un val de canicula. Chiar daca nu voi mai putea spune asta de maine: suntem inca in prima jumatate a lui august.

Tot din timp, sunt anuntate si noile colectii vestimentare pentru sezonul care urmeaza. Am in minte acum campania COS, fotografiata de Mark Borthwick si prezentata de modelele Lina Zhang, Giedre Dukauskaite si Khadim Sock. Si ea e tot un fel de reminder ca toamna se apropie, exprimat nu doar prin intermediul tinutelor, ci si prin lumina din fotografii.

Piesele vestimentare pentru sezonul rece din acest an au fost inspirate de doua teme. Pe de-o parte, este stilul brutalist, cu geometria lui si impactul vizual puternic. Pe de alta parte, este natura si starea de liniste cu care este asociata o evadare din spatiul urban. La randul lor, imaginile artistului britanic, stabilit la New York, exploreaza cele doua concepte si imbina pe fundal peisajele rurale englezesti cu structuri arhitecturale, nefinisate. Acele structuri creeaza iluzia de spatiu interior si spatiu exterior, iar topmodelele sunt surprinse adesea intre doua lumi: cea construita de om si cea a naturii.

Colectia cuprinde atat piese fluide, cat si articole vestimentare cu un design ferm. Paleta lor cromatica aduce impreuna de la griuri industriale la bejuri delicate si pana la nuante de brun-roscat. Daca esti curioasa sa vezi cum arata live, piese din colectie se gasesc deja in magazinele COS Calea Victoriei 116 si COS Baneasa Shopping City.

Sursa info si foto: COS, imagini semnate de Mark Borthwick

PUBLISHED ON 15.08.2019

more in Newsroom