HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Memory Piece

berardo museum memory piece juliao ramento fortografie alb negru

Memory Piece, lucrarea semnata de Juliao Sarmento, mi-a ramas intiparita in memorie. Am vazut-o de curand la Muzeul Berardo din Lisabona. Pentru realizarea ei, artistul portughez a invitat doua personaje feminine sa aleaga o pozitie a corpului si o expresie a fetei pe care sa incerce sa le pastreze neschimbate pe parcursul intregului experiment fotografic. Fixata pe un trepied, camera foto a fost declansata in mod repetat la fiecare 15 minute.

Daca privesti imaginile de la distanta, diferentele pot trece neobservate. Daca te apropii, situatia se modifica si incepi sa identifici mici detalii: un deget in afara buzunarului, pe cand in fotografia dinainte, mana era in interior, o privire cand mai alerta, cand mai pierduta. Seria de fotografii m-a dus cu gandul la o realitate cu care ne confruntam si in viata de zi cu zi. Oricat am incerca sa pastram neschimbate anumite lucruri, ele nu raman la fel nici macar atunci cand pare ca detinem controlul asupra intregului demers. Ceva se transforma. De multe ori, chiar noi.

berardo museum memory piece juliao ramento fortografie alb negru 2

berardo museum memory piece juliao ramento fortografie alb negru 3

Foto: Arhiva personala

PUBLISHED ON 26.07.2016

more in Mood Board