HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Lee Alexander McQueen,1969 – 2010

Lee Alexander McQueen,1969 – 2010

Nick Knight si echipa lui de la SHOWstudio au lansat, de curand, scurtmetrajul “Lee Alexander McQueen, 1969 – 2010”, o incursiune psihedelica in universul creativ al designerului britanic. Proiectul include o serie de creatii vestimentare emblematice, selectate de Sarah Burton, actualul director de creatie al casei Alexander McQueen, impreuna cu stilistul Edward Enninful. Printre ele, se regasesc cele doua rochii impresionante, din pene, una alba si una neagra, parte din colectia The Horn of Plenty toamna-iarna 2009, memorabila rochie din colectia Voss primavara-vara 2001, creata din pene si lamele de microscop vopsite in rosu, precum si tinuta cu aripi din lemn, din colectia No.13 primavara-vara 1999.

Ideea filmului s-a conturat in martie, odata cu deschiderea expozitiei “Savage Beauty” la Londra. Knight a cautat atunci prin arhiva de imagini surprinse in colaborarile lui anterioare cu Alexander McQueen si a trasat conceptul acestui proiect. Rezultatul final reprezinta o constructie de secvente imortalizate in 2010, pentru filmul tribut “To Lee, With Love, Nick”,  ce au ramas, pana acum, necunoscute publicului.

Video: youtube/STUDIOshow

PUBLISHED ON 04.08.2015

more in Fashion Etc