HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Lansarea volumului de poezie “legende urbane” de tausance

Lansarea volumului de poezie “legende urbane” de tausance

Vlad Ioan Tausance lanseaza primul sau volum de poezie, intitulat „legende urbane”. Cartea nu este scrisa pentru critici sau discursuri afabile, ci pentru cei carora le plac mesajele directe, actuale si percutante. Evenimentul de lansare se desfasoara pe 30 martie, de la ora 20:00, pe str. Brezoianu, nr.4. Aici va avea loc un spectacol de lectura Alex Fifea sustinut de vizualurile lui Schultz, urmat de un afterparty cu DJ Mike.

Despre debutul lui Tausance in poezie, Razvan Tupa scrie: “Cand muzica anilor ’80 s-a dus, ramane poezia lui Vlad Tausance ‘cuiul/ prezent ca o migrena’ si ‘apoi/ sa comandam sampanie’. Intre aceste limite se desfasoara actiunile poetice din ‘legende urbane’ cu diminetile si noptile intesate de nostalgii si de o intreaga garderoba afectiva pret a porter. Diferitele moduri de destramare interioara gasesc in vocea din acest volum o baza capabila sa le developeze. Si developarea continua pana la imaginea recurenta a cuvintelor rupte, a scenelor fluide, a absentelor care apar aici ca fondatoare ale identitatii poetice: ‘in noaptea asta e liniste/ si nimeni nu ma priveste in ochi/ si nimeni nu smuceste la dans/ si nimeni nu imi vede blugii/ si nimeni nu stie cum ma cheama/ si nimeni nu ma cheama/ in noaptea asta sunt eu’.

Volumul “legende urbane” a aparut la Editura Herg Benet si a fost nominalizat la Premiul National Mihai Eminescu – Opera Prima 2012. Autorul se prezinta cititorilor astfel: “tausance scrie. Cam asta este singurul lucru care se poate afirma fara dubii despre el. Poezie, teatru, briefuri, rationale, definitii, editoriale, comentarii, emailuri, jumatati de scenarii, proza scurta. Si altele. De acum 18 ani. De pe la 15 ani. A trait si traieste din asta. Restul e pe Google.”

Foto: Editura Herg Benet si Energiea

 

PUBLISHED ON 29.03.2012

more in Newsroom