HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Lansare de carte: „Asta-i viata!” de Grigore Gonta

Regizor, actor, profesor, fost director-adjunct al Teatrului National Bucuresti, Grigore Gonta lanseaza in aceasta luna prima sa carte: „Asta-i viata!”. Evenimentul are loc, pe 9 decembrie, la Cafe Verona Carturesti, incepand cu ora 19:00. Alaturi de autor, vor fi prezenti si Alexandru Al. Sahighian – redactor si traducator literar; Mihai Calin, actor la Teatrul National; Irina de Hillerin, trainer, si Nicoleta Iordan, din partea librariilor Carturesti.

„Nu stiu ce m-a facut sa scriu aceasta carte! Poate tineretea! A doua tinerete care acum ma surprinde cu vigoarea fanteziei, la fel de nestavilit ca atunci! Dupa ce am scris scenarii de radio si televiziune, dupa multe variante scenice ale unor piese de teatru, dupa cateva dramatizari de romane, iata-ma acum autor al unei carti – roman?, fresca? – plina de viata”, scrie autorul Grigore Gonta.

Fresca umana, sufletele frenetice si jocul planurilor temporale transforma romanul intr-o aventura in memoria protagonistului, Cristi. Cariera, dragostea si aventura se imbina in contextul istoric al Bucurestiului anilor 1940 – 2010.

Alexandru Sahighian, redactor si traducator literar, descrie succint cartea: „Asta-i viata! – un roman despre prietenie si (pentru cei curiosi) despre Bucurestiul de pana in ’89 si de putin dupa. Si nu numai… Un roman scris cu vivacitate, plin de culoare, construit din secvente in succesiune rapida.“

Autorul Grigore Gonta este actor, regizor, fost profesor universitar si director general al mai multor teatre, printre care si director-adjunct al Teatrului National din Bucuresti si societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti. De-a lungul carierei de actor, a jucat nenumarate roluri in piese de comedie si in seriale TV, iar ca regizor a pus in scena numeroase piese in teatre din tara si din strainatate.

Actorul Marin Moraru il descrie pe Grigore Gonta astfel: ”Dotat cu o inteligenta actoriceasca rar intalnita, regizorul Grigore Gonta, efervescent, profund documentat si vizionar, a daruit teatrului romanesc spectacole de pastrat in amintire. Datorita acestor calitati se afla in panoplia de elita a acestei tari.”

Asta-i viata!

Info si foto: PR

PUBLISHED ON 05.12.2014

more in Newsroom