HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Katharine Morling. Desene din ceramica

Katharine Morling. Desene din ceramica

Katharine Morling modeleaza din portelan alb obiecte obisnuite din viata de zi cu zi, respectand dimensiunile lor reale. Apoi, le contureaza formele cu negru, iar rezultatul creeaza iluzia unor desene in creion impresionante. Lucrarile artistei britanice reusesc sa iti capteze atentia chiar si prin intermediul fotografiilor, astfel incat experienta unei expozitii este cu siguranta una impresionanta.

„Lucrarile mele pot fi descrise ca desene tridimensionale, realizate prin mediul ceramicii. Fiecare piesa, un obiect neinsufletit la suprafata, este incarcat cu straturi de emotie si cu povesti, ce raman deschise pentru a fi interpretate de privitor”, povesteste ea pe site-ul personal.Cat despre procesul prin care se contureaza compozitiile inedite ce-i poarta semnatura, ea adauga:“Lucrez instinctiv, o piesa duce la urmatoarea si incerc sa nu stabilesc exact ceea ce fac si nici macar de ce. Trebuie sa am incredere ca pot comunica prin acest mediu de expresie. Cercetarea mea nu este niciodata completa, iar cautarea nu este niciodata completa. Fiecare piesa devine o calatorie in cautarea unor raspunsuri care sunt doar sugerate, cu si mai multe intrebari.”

Arta lui Morling se bucura de aprecierea internationala a publicului si a criticilor, deopotriva. Pentru a descoperi mai multe despre universul ei creativ, nu ezita sa vizitezi katharinemorling.co.uk!

Foto: Katharine Morling; Hepta.ro

PUBLISHED ON 15.09.2014

more in Mood Board