ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
Iutta. Colectia Toreo.

Iutta. Colectia Toreo.

Brandul Iutta marcheaza debutul international prin crearea unei colectii inspirate de traditiile Spaniei. Intitulata Toreo, aceasta imbina elemente specifice culturii iberice cu estetica brandului romanesc. Prima geanta din viitoarea linie va fi prezentata, pe 16 si 17 mai, la editia V for Vintage Fiesta de la Sala Palatului.

Geanta reproduce broderiile care impodobesc costumele toreadorilor, simbolistica din spatele coridelor fiind punctul de plecare pentru noua colectie.”Primele colectii Iutta lansate au fost dedicate exclusiv specificului romanesc, promovand simboluri locale si valorificand sentimentul nostru unic de dor, iar acum dorim sa pornim intr-un demers de descoperire a valorilor altor popoare. Ne-am indreptat catre Spania si catre increderea si pasiunea pe care o emana acest teritoriu latin, asa ca urmatoarea colectie ii va fi dedicata.” spune Nicoleta Chirica, fondator si designer Iutta.

toreo_iutta_1

toreo_iutta1

 

PUBLISHED ON 15.05.2015

more in Fashion Etc