ART & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Ioana Ciolacu Miron – Castigatoarea premiului Designer for Tomorrow

Ioana Ciolacu Miron – Castigatoarea premiului Designer for Tomorrow

Ioana Ciolacu Miron a castigat competitia Designer for Tomorrow, ce este patronata de Stella McCartney. Oferit de Peek & Cloppenburg Duesseldorf si de Fashion ID, premiul ii asigura designerului roman participarea la Mercedes-Benz Fashion Week de la Berlin, eveniment ce va avea loc in ianuarie 2014, precum si o sponsorizare pentru realizarea urmatoarei colectii.

Construita din piese ce imbina intr-o maniera inedita detalii structurate, feminine, cu elemente inspirate din moda masculina, colectia “Paradox” a Ioanei Ciolacu Miron a impresionat membrii juriului, care au desemnat proiectul ei drept cel mai bun dintre cele cinci finaliste. Vorbind despre designerul roman, Stella McCartney a precizat ca: “Ioana este un mare talent cu un potential imens. Sper ca vom auzi mult mai multe despre ea in viitor.” (conform designer-for-tomorrow.com)

Urmareste aici video-ul de prezentare a Ioanei Ciolacu Miron, realizat de reprezentatii Designer for Tomorrow!

Foto: Designer for Tomorrow

more in Newsroom