INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte

Parfumuri transpuse in creatii de arta si design

Ce imagine ti se contureaza in minte atunci cand descoperi povestea olfactiva a unui parfum? Este o intrebare la care artisti de la noi ofera un raspuns in armonie cu mediul lor de expresie la fiecare editie Inspiration Challenge by AVON. Saptamana trecuta, cel de-al patrulea vernisaj a reunit, in spatiul galeriei AnnArt, lucrarile semnate de cinci echipe creative.

Loreta Isac si Catalin Lartist (ilustratie), Alina Rizescu si Bogdan Stefanescu – RIZI (design de obiect), Ioana Streza si Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie), Maria Decu si Mihai Dumitrache (design de obiect), Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila – Ceramic Sparrow (design ceramic) sunt cei care au acceptat provocarea din acest an. Inspiratia lor a pornit de la cinci colectii de parfumuri pentru ea si pentru el: LIFE, Today Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix. Notele olfactive, alchimia elementelor, sticlele, starea pe care o confera acestea au devenit forma, textura, culoare si, intr-un final, un obiect palpabil.

De aceasta data, implicarea artistilor nu s-a limitat doar la realizarea lucrarilor. Ei au fost rugati sa ilustreze si procesul creativ de la idee la obiect. Astfel, unii dintre ei au lasat loc imaginatiei si au expus obiectele nefinisate, iar altii au hotarat sa-si incheie lucrarile chiar in timpul vernisajului, alaturi de vizitatori.

Intitulata LIFE is NOW, expozitia nu este ultimul pas al proiectului. Ca in fiecare an, obiectele prezentate vor fi vandute in scop caritabil, iar fondurile vor fi alocate in totalitate Asociatiei M.A.M.E..

Foto: Mihnea Ratte

PUBLISHED ON 15.11.2016

more in Beauty Lines