AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Parfumuri transpuse in creatii de arta si design

Ce imagine ti se contureaza in minte atunci cand descoperi povestea olfactiva a unui parfum? Este o intrebare la care artisti de la noi ofera un raspuns in armonie cu mediul lor de expresie la fiecare editie Inspiration Challenge by AVON. Saptamana trecuta, cel de-al patrulea vernisaj a reunit, in spatiul galeriei AnnArt, lucrarile semnate de cinci echipe creative.

Loreta Isac si Catalin Lartist (ilustratie), Alina Rizescu si Bogdan Stefanescu – RIZI (design de obiect), Ioana Streza si Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie), Maria Decu si Mihai Dumitrache (design de obiect), Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila – Ceramic Sparrow (design ceramic) sunt cei care au acceptat provocarea din acest an. Inspiratia lor a pornit de la cinci colectii de parfumuri pentru ea si pentru el: LIFE, Today Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix. Notele olfactive, alchimia elementelor, sticlele, starea pe care o confera acestea au devenit forma, textura, culoare si, intr-un final, un obiect palpabil.

De aceasta data, implicarea artistilor nu s-a limitat doar la realizarea lucrarilor. Ei au fost rugati sa ilustreze si procesul creativ de la idee la obiect. Astfel, unii dintre ei au lasat loc imaginatiei si au expus obiectele nefinisate, iar altii au hotarat sa-si incheie lucrarile chiar in timpul vernisajului, alaturi de vizitatori.

Intitulata LIFE is NOW, expozitia nu este ultimul pas al proiectului. Ca in fiecare an, obiectele prezentate vor fi vandute in scop caritabil, iar fondurile vor fi alocate in totalitate Asociatiei M.A.M.E..

Foto: Mihnea Ratte

PUBLISHED ON 15.11.2016

more in Beauty Lines