EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte

Imaculatura prezinta Colectia invizibila

Uneori, imbracamintea acopera, ascunde si tine de cald. Alteori, acopera corpul, fara sa-l ascunda si fara sa-i tina de cald. Pe langa aceste doua perspective asupra vestimentatiei, 'Colectia invizibila' realizata de Imaculatura exploreaza si o a treia dimensiune, cea a pieselor vestimentare care nu exista inca. Proiectul se transforma astfel intr-o decojire graduala a ceea ce se vede.

Experienta de a trece de la vizibil la invizibil presupune trei faze, reprezentate printr-o serie de obiecte textile, cu detalii neasteptate si cu accesorii ce poarta semnatura Alexandra Abraham.

„Fazele sunt:
1. vizibil.  Acopera, ascunde, tine de cald.
Faza cu paltoane albe aparent austere. Captuseala ilustreaza universul launtric invizibil din afara. Este o faza cu surprize.

2. nici imbracat, nici dezbracat. Acopera, nu ascunde, nu tine de cald.
Faza cu voaluri transparente. In care se executa o salopeta de schi din voal transparent, nude. Undeva la mijlocul traseului intre vizibil si invizibil, salopeta stilizata vine sa sprijine indecizia momentului.

3. invizibil. Nu acopera, nu ascunde, nu tine de cald pentru ca nu exista. Faza cu idei de haine. Simuleaza 6 piese posibile, imprimate pe plastic transparent, puse pe umerase de lemn si acoperite cu huse. Ca niste haine care ar putea exista. Dar inca nu sunt.” Imaculatura

Imaginile din lookbook prezinta primele doua faze ale colectiei. Pe cea de-a treia, am descoperit-o ieri in cadrul unei expozitii inedite la Studio Arte din Bucuresti.

Fotografii lookbook: Ioana Carlig
Model: Ana Moga
Make-up: Mirela Constantin

Fotografii expozitie via Imaculatura

PUBLISHED ON 13.12.2013

more in Fashion Etc