TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

Imaculatura prezinta Colectia invizibila

Uneori, imbracamintea acopera, ascunde si tine de cald. Alteori, acopera corpul, fara sa-l ascunda si fara sa-i tina de cald. Pe langa aceste doua perspective asupra vestimentatiei, 'Colectia invizibila' realizata de Imaculatura exploreaza si o a treia dimensiune, cea a pieselor vestimentare care nu exista inca. Proiectul se transforma astfel intr-o decojire graduala a ceea ce se vede.

Experienta de a trece de la vizibil la invizibil presupune trei faze, reprezentate printr-o serie de obiecte textile, cu detalii neasteptate si cu accesorii ce poarta semnatura Alexandra Abraham.

„Fazele sunt:
1. vizibil.  Acopera, ascunde, tine de cald.
Faza cu paltoane albe aparent austere. Captuseala ilustreaza universul launtric invizibil din afara. Este o faza cu surprize.

2. nici imbracat, nici dezbracat. Acopera, nu ascunde, nu tine de cald.
Faza cu voaluri transparente. In care se executa o salopeta de schi din voal transparent, nude. Undeva la mijlocul traseului intre vizibil si invizibil, salopeta stilizata vine sa sprijine indecizia momentului.

3. invizibil. Nu acopera, nu ascunde, nu tine de cald pentru ca nu exista. Faza cu idei de haine. Simuleaza 6 piese posibile, imprimate pe plastic transparent, puse pe umerase de lemn si acoperite cu huse. Ca niste haine care ar putea exista. Dar inca nu sunt.” Imaculatura

Imaginile din lookbook prezinta primele doua faze ale colectiei. Pe cea de-a treia, am descoperit-o ieri in cadrul unei expozitii inedite la Studio Arte din Bucuresti.

Fotografii lookbook: Ioana Carlig
Model: Ana Moga
Make-up: Mirela Constantin

Fotografii expozitie via Imaculatura

PUBLISHED ON 13.12.2013

more in Fashion Etc