HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Imaculatura prezinta Colectia invizibila

Uneori, imbracamintea acopera, ascunde si tine de cald. Alteori, acopera corpul, fara sa-l ascunda si fara sa-i tina de cald. Pe langa aceste doua perspective asupra vestimentatiei, 'Colectia invizibila' realizata de Imaculatura exploreaza si o a treia dimensiune, cea a pieselor vestimentare care nu exista inca. Proiectul se transforma astfel intr-o decojire graduala a ceea ce se vede.

Experienta de a trece de la vizibil la invizibil presupune trei faze, reprezentate printr-o serie de obiecte textile, cu detalii neasteptate si cu accesorii ce poarta semnatura Alexandra Abraham.

„Fazele sunt:
1. vizibil.  Acopera, ascunde, tine de cald.
Faza cu paltoane albe aparent austere. Captuseala ilustreaza universul launtric invizibil din afara. Este o faza cu surprize.

2. nici imbracat, nici dezbracat. Acopera, nu ascunde, nu tine de cald.
Faza cu voaluri transparente. In care se executa o salopeta de schi din voal transparent, nude. Undeva la mijlocul traseului intre vizibil si invizibil, salopeta stilizata vine sa sprijine indecizia momentului.

3. invizibil. Nu acopera, nu ascunde, nu tine de cald pentru ca nu exista. Faza cu idei de haine. Simuleaza 6 piese posibile, imprimate pe plastic transparent, puse pe umerase de lemn si acoperite cu huse. Ca niste haine care ar putea exista. Dar inca nu sunt.” Imaculatura

Imaginile din lookbook prezinta primele doua faze ale colectiei. Pe cea de-a treia, am descoperit-o ieri in cadrul unei expozitii inedite la Studio Arte din Bucuresti.

Fotografii lookbook: Ioana Carlig
Model: Ana Moga
Make-up: Mirela Constantin

Fotografii expozitie via Imaculatura

PUBLISHED ON 13.12.2013

more in Fashion Etc