EDITOR'S CHOICE

O intalnire cu Delfina Delettrez...

Mainile mele spun foarte multe despre mine, iar inelul este cea…

EDITOR'S CHOICE

Marion Cotillard’s denim choices

Denimul e, de obicei, printre primele alegeri cand vine vorba de…

EDITOR'S CHOICE

Joc de texturi

Jocul de texturi schimba impactul vizual pe care il are o…

EDITOR'S CHOICE

Cateva ganduri despre show-uri de...

Orice inceput de conversatie pe tema #SaptamanaModei imi declanseaza in minte…

INSPIRATIE

3 directii de explorat in...

Sansele de a ne schimba la 180 de grade stilul de…

HOT TREND

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa…

INSPIRATIE

Cum prinde viata designul interior

Plantele in ghiveci dau viata designului interior, la propriu si la…

Hot Trend

Jeansii, printre amintiri & tendinte

Jeansi pe corp, lejeri sau foarte largi, jeansi cu talie joasa sau inalta, jeansi simpli sau decorati cu tot felul de elemente… Tendintele pentru toamna-iarna 2022/23 sunt destul de variate. Chiar daca accentul cade pe anumite modele pe care le vom vedea, probabil, din ce in ce mai des in perioada urmatoare, pare ca e la moda, mai mult ca oricand, sa porti ce iti place. In plus, noul si amintirile se impletesc cu usurinta. Fiecare inventar al tendintelor in moda e insotit de unul personal, compus din alegerile care mi-au conturat stilul vestimentar de-a lungul timpului. Nu e ceva planuit. Se intampla de la sine, cand anumite detalii de pe catwalk imi trezesc amintiri. Sunt mai multe piese vestimentare cu acest efect, dar jeansii par sa aiba o alarma super-eficienta pentru trezirea amintirilor. Printre motive e si faptul ca eu, una, nu renunt la ei in niciun anotimp. Asa ca, vrand-nevrand, se regasesc in multe amintiri. Cu toate ca vara ii port mai rar decat in restul anului, mai in gluma, mai in serios, traiesc o viata in jeansi. In inventarul personal despre care vorbeam, am trecut primii mei pantaloni din denim preferati, niste mom jeans al caror design imi place la fel de mult in continuare. Cu talia inalta si croiala lejera, ei pun estetica si confortul in ech...

Inapoi Inainte

Imaculatura prezinta Colectia invizibila

Uneori, imbracamintea acopera, ascunde si tine de cald. Alteori, acopera corpul, fara sa-l ascunda si fara sa-i tina de cald. Pe langa aceste doua perspective asupra vestimentatiei, 'Colectia invizibila' realizata de Imaculatura exploreaza si o a treia dimensiune, cea a pieselor vestimentare care nu exista inca. Proiectul se transforma astfel intr-o decojire graduala a ceea ce se vede.

Experienta de a trece de la vizibil la invizibil presupune trei faze, reprezentate printr-o serie de obiecte textile, cu detalii neasteptate si cu accesorii ce poarta semnatura Alexandra Abraham.

„Fazele sunt:
1. vizibil.  Acopera, ascunde, tine de cald.
Faza cu paltoane albe aparent austere. Captuseala ilustreaza universul launtric invizibil din afara. Este o faza cu surprize.

2. nici imbracat, nici dezbracat. Acopera, nu ascunde, nu tine de cald.
Faza cu voaluri transparente. In care se executa o salopeta de schi din voal transparent, nude. Undeva la mijlocul traseului intre vizibil si invizibil, salopeta stilizata vine sa sprijine indecizia momentului.

3. invizibil. Nu acopera, nu ascunde, nu tine de cald pentru ca nu exista. Faza cu idei de haine. Simuleaza 6 piese posibile, imprimate pe plastic transparent, puse pe umerase de lemn si acoperite cu huse. Ca niste haine care ar putea exista. Dar inca nu sunt.” Imaculatura

Imaginile din lookbook prezinta primele doua faze ale colectiei. Pe cea de-a treia, am descoperit-o ieri in cadrul unei expozitii inedite la Studio Arte din Bucuresti.

Fotografii lookbook: Ioana Carlig
Model: Ana Moga
Make-up: Mirela Constantin

Fotografii expozitie via Imaculatura

PUBLISHED ON 13.12.2013

more in Fashion Etc