HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Ilustratii noi pentru povestile copilariei

Ilustratii noi pentru povestile copilariei

Editura Vellant a lansat colectia de carti ilustrate “Pasarea Maiastra”, destinata atat copiilor, cat si adultilor care vor sa retraiasca momentele copilariei. In cadrul proiectului, mai multi artisti romani au oferit basmelor noastre nemurioare propria interpretare vizuala.

Cele trei titluri care deschid colectia sunt: „Povestea lui Harap-Alb”, „Fat-Frumos din lacrima” si „Zana Zorilor”, iar artistii din spatele lor sunt Cristiana Radu, Nura El Sayed si Madalina Andronic. Desenele lor se intind uneori pe doua pagini, alteori se strecoara in spatele scrisului pentru a dezvalui celor mici secretele textelor. Desi fiecare este ilustrata intr-un stil diferit, povestile pastreaza un punct comun: o puternica amprenta folclorica.

Evenimentul de lansare a avut loc la Mansarda Carturesti sub forma unui atelier de creatie. Copiii prezenti au fost indemnati sa dea frau liber imaginatiei si sa isi exprime propria viziune asupra personajelor preferate. Intr-o lume bombardata de elementele culturii occidentale, lansarea a fost pretextul perfect pentru a dezvalui celor mici mai multe lucrurile despre traditiile autohtone.

De asemenea, cele trei titluri din colectie vor fi studiate intr-o serie de ateliere adresate copiilor, desfasurate in perioada 21 aprilie – 7 mai in Ceainaria Carturesti.

Foto: Vellant

PUBLISHED ON 10.04.2012

more in Newsroom