HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Hotel Discret – Expozitie de design de litera si de produs

Hotel Discret – Expozitie de design de litera si de produs

Sunt rare ocaziile in care mai intalnesti pe strazile orasului firme vechi, cu povesti uitate precum literele ramase agatate inca de peretii cladirilor. Sunt si mai rare ocaziile in care sub astfel de firme vechi se continua aceleasi povesti si astazi. Societatea se schimba cu viteza clickurilor pe mouse. In acest context, Eclectico Studio impreuna cu Atelierul de Grafica isi propune sa revalorifice acele elemente care definesc istoria designului grafic autohton de litera si de produs, printr-o expozitie inedita, intitulata Hotel Discret. Pana pe 31 mai 2014, Palatul Stirbei din Bucuresti gazduieste o retrospectiva interesanta, axata pe perioada anilor 1950-90.

“Expozitia isi propune sa adune intr-un singur spatiu, intr-un context omogen, insemne grafice, litere volumetrice si diferite ambalaje ale unor produse alimentare sau de consum, realizate si produse in Romania, in a doua parte a secolului 20. Din pacate, toate aceste obiecte au disparut treptat si discret din spatiul public.
Punctul de pornire al proiectului este categoric definit de transformarile sociale si urbanistice care au marcat si care impregneaza in continuare aceasta Wehwerfgesellschaft (in engleza, throwaway society) in care traim. Contrar altor societati din Europa de Vest, in Romania, cultura recuperarii, a revalorificarii si a reintroducerii intr-un circuit de consum a unor obiecte care pana la urma definesc istoria designului romanesc din ultimele decate, este, din pacate, inca in etapa unui timid inceput de constientizare.”
Eclectico Studio

Mai multe imagini pe pagina de Facebook Atelierul de grafica!

Foto: arhiva personala

PUBLISHED ON 27.05.2014

more in Mood Board