INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte
H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

Istoria artei si viitorul modei se intalnesc in colectia H&M Conscious Exclusive 2016. Inspirata de operele de arta din arhiva Musee des Arts Decoratifs din Palais du Louvre si realizata din materiale sustenabile, noua colectie va fi lansata pe 7 aprilie, in deschiderea expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion de la Paris.

Conscious Exclusive 1

Una dintre fotografiile dezvaluite recent de H&M o ilustreaza pe Julia Restoin Roitfeld purtand una dintre piesele cheie ale colectiei: o rochie fluida, cu picturi transformate in imprimeuri. „Sunt onorata sa fiu ambasadoarea acestui proiect unic in industria modei,” declara Roitfeld, considerata o emblema a stilului parizian si a sustenabilitatii. “Consider ca ideea de a crea o colectie inspirata din istoria artei si a modei este geniala, in special faptul ca articolele vestimentare inovatoare sunt confectionate din materiale sustenabile, lucru ce reprezinta viitorul in moda.”

Alaturi de responsabilii muzeului, echipa de creatie H&M a cercetat tendintelele care au definit moda pe parcursul secolelor. Apoi, si-a concentrat atentia in mod special pe lucrarile pictorului simbolist Gustave Moreau. Rezultatul este o colectie de imbracaminte si accesorii, in care elemente estetice vechi sunt integrate in piese moderne, potrivite pentru evenimente cu covor rosu. „Prin intermediul acestei colectii, ideea de sustenabilitate a fost adusa la un alt nivel. Utilizand materiale inovatoare, precum margele si pietre din sticla reciclata si Denimite, un material realizat din denim reciclat, am creat un stil contemporan evidentiat de un sarm sofisticat”, declara Ann-Sofie Johansson, Director de Creatie la H&M.

Conscious Exclusive 3

H&M este principalul sustinator al expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion, care va include printre exponate si piese vestimentare din arhivele H&M. O tinuta din colectia realizata in 2004, in colaborare cu Karl Lagerfeld, si o alta din noua colectie Conscious Exclusive se regasesc printre acestea.

Foto si info: H&M

PUBLISHED ON 25.11.2015

more in Newsroom