ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

EDITOR'S CHOICE

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare…

Inspiratie

Mai multa biniste acasa

Nu e intotdeauna la fel de bine si de liniste nici in casa in care locuim, nici in mintea in care ne locuiesc gandurile, asa ca e fireasca dorinta de-a avea mai mult din fiecare, adica: mai multa biniste. Am citit recent Carticica de biniste, ocazie cu care am analizat putin propriile obiceiuri si am notat cateva idei care pot contribui la implinirea dorintei mentionate. Biniste este un cuvant inventat de Cristina Andrei, blogger culinar, propus ca echivalent local al conceptului danez "hygge". Inspiratia a venit in sufrageria ei, intr-o duminica petrecuta alaturi de cativa prieteni pentru care a pregatit mancare. O astfel de zi ar putea fi trecuta, cu certitudine, la exemple perfecte de biniste. Sansele sunt sa fi intalnit cuvantul in online, inca dinainte de publicarea ghidului fericirii acasa, la care au contribuit sapte autori: scriitorul Iv cel Naiv, Sanziana Pop, designer de interior si fondatoare Visuell, Gaspar Gyorgy, psiholog clinician si psihoterapeut relational, Ana Constantinescu, designer biofilic la Cresc Studio, Dan Byron, vocalistul trupei Byron, Diana Mihaila, Master Professional Organizer, si Cristina Andrei. Eu imi amintesc ca am aflat de el cand se vota ilustratia ce urma sa ajunga pe coperta. * CAND ORASUL S-A MUTAT LA NOI ACASA Proiectul mi-a a...

Inapoi Inainte
H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

Istoria artei si viitorul modei se intalnesc in colectia H&M Conscious Exclusive 2016. Inspirata de operele de arta din arhiva Musee des Arts Decoratifs din Palais du Louvre si realizata din materiale sustenabile, noua colectie va fi lansata pe 7 aprilie, in deschiderea expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion de la Paris.

Conscious Exclusive 1

Una dintre fotografiile dezvaluite recent de H&M o ilustreaza pe Julia Restoin Roitfeld purtand una dintre piesele cheie ale colectiei: o rochie fluida, cu picturi transformate in imprimeuri. „Sunt onorata sa fiu ambasadoarea acestui proiect unic in industria modei,” declara Roitfeld, considerata o emblema a stilului parizian si a sustenabilitatii. “Consider ca ideea de a crea o colectie inspirata din istoria artei si a modei este geniala, in special faptul ca articolele vestimentare inovatoare sunt confectionate din materiale sustenabile, lucru ce reprezinta viitorul in moda.”

Alaturi de responsabilii muzeului, echipa de creatie H&M a cercetat tendintelele care au definit moda pe parcursul secolelor. Apoi, si-a concentrat atentia in mod special pe lucrarile pictorului simbolist Gustave Moreau. Rezultatul este o colectie de imbracaminte si accesorii, in care elemente estetice vechi sunt integrate in piese moderne, potrivite pentru evenimente cu covor rosu. „Prin intermediul acestei colectii, ideea de sustenabilitate a fost adusa la un alt nivel. Utilizand materiale inovatoare, precum margele si pietre din sticla reciclata si Denimite, un material realizat din denim reciclat, am creat un stil contemporan evidentiat de un sarm sofisticat”, declara Ann-Sofie Johansson, Director de Creatie la H&M.

Conscious Exclusive 3

H&M este principalul sustinator al expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion, care va include printre exponate si piese vestimentare din arhivele H&M. O tinuta din colectia realizata in 2004, in colaborare cu Karl Lagerfeld, si o alta din noua colectie Conscious Exclusive se regasesc printre acestea.

Foto si info: H&M

PUBLISHED ON 25.11.2015

more in Newsroom