HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

H&M Conscious Exclusive 2016. Istoria artei si viitorul modei.

Istoria artei si viitorul modei se intalnesc in colectia H&M Conscious Exclusive 2016. Inspirata de operele de arta din arhiva Musee des Arts Decoratifs din Palais du Louvre si realizata din materiale sustenabile, noua colectie va fi lansata pe 7 aprilie, in deschiderea expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion de la Paris.

Conscious Exclusive 1

Una dintre fotografiile dezvaluite recent de H&M o ilustreaza pe Julia Restoin Roitfeld purtand una dintre piesele cheie ale colectiei: o rochie fluida, cu picturi transformate in imprimeuri. „Sunt onorata sa fiu ambasadoarea acestui proiect unic in industria modei,” declara Roitfeld, considerata o emblema a stilului parizian si a sustenabilitatii. “Consider ca ideea de a crea o colectie inspirata din istoria artei si a modei este geniala, in special faptul ca articolele vestimentare inovatoare sunt confectionate din materiale sustenabile, lucru ce reprezinta viitorul in moda.”

Alaturi de responsabilii muzeului, echipa de creatie H&M a cercetat tendintelele care au definit moda pe parcursul secolelor. Apoi, si-a concentrat atentia in mod special pe lucrarile pictorului simbolist Gustave Moreau. Rezultatul este o colectie de imbracaminte si accesorii, in care elemente estetice vechi sunt integrate in piese moderne, potrivite pentru evenimente cu covor rosu. „Prin intermediul acestei colectii, ideea de sustenabilitate a fost adusa la un alt nivel. Utilizand materiale inovatoare, precum margele si pietre din sticla reciclata si Denimite, un material realizat din denim reciclat, am creat un stil contemporan evidentiat de un sarm sofisticat”, declara Ann-Sofie Johansson, Director de Creatie la H&M.

Conscious Exclusive 3

H&M este principalul sustinator al expozitiei Fashion Forward – Three Centuries of Fashion, care va include printre exponate si piese vestimentare din arhivele H&M. O tinuta din colectia realizata in 2004, in colaborare cu Karl Lagerfeld, si o alta din noua colectie Conscious Exclusive se regasesc printre acestea.

Foto si info: H&M

PUBLISHED ON 25.11.2015

more in Newsroom