INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Henwood Library – Din Dragoste de Carte si de Arte @ GALATECA

Henwood Library – Din Dragoste de Carte si de Arte @ GALATECA

Pe 16 mai, Simon Henwood expune, pentru prima oara in Romania, un proiect multimedia special, intitulat Henwood Library - Din Dragoste de Carte si de Arte. Acesta cuprinde picturi, ilustratii, animatii, videoclipuri, muzica si carti ce vor fi prezentate la Galeria Galateca din Bucuresti.

Artistul britanic este recunoscut pentru stilul sau boem si pentru imaginatia vie, deopotriva melancolica si intunecata. De-a lungul carierei, a expus in galerii importante, precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galerie Sophie Sheideker (Paris).

Multidisciplinar, Simon Henwood abordeaza orice limbaj artistic cu efervescenta si pasiune. Acest lucru i-a dus renumele si in industria muzicala. Henwood a colaborat cu Rihanna, fiind omul din spatele campaniei pentru albumul ‘Rated R’ si al turneului de promovare “Last Girl On Earth”. A lucrat si cu Kanye West, ca director de creatie pentru albumul “Graduation” si pentru turneul de promovare “Glow In The Dark”. Si tot el este cel care i-a regizat videoclipul melodiei  “Love Lockdown”.

In ultimul an, artistul a pictat peste 250 de tablouri si a scris o carte de 500 de pagini, insa, pentru el, unul dintre cele mai importante proiecte este editura Henwood Library. Pornita din dragoste pentru carti si artisti, aceasta cuprinde o selectie de titluri renumite, precum ‘The Americans’ – de Robert Frank, ‘There for the Grace of God’- de Simon Henwood sau Thixotropy – Berend Strik.

Expozitia ‘Henwood Library  – Din Dragoste de Carte si de Arte’ va putea fi vizitata la Bucuresti pana pe 16 iunie, fiind asteptata apoi la Tokio, Paris, New York si Londra. Odata cu deschiderea ei in Romania, va fi lansata in cadrul Gallery Shop Galateca si prima librarie Henwood.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 08.05.2013

more in Newsroom