AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Henwood Library – Din Dragoste de Carte si de Arte @ GALATECA

Henwood Library – Din Dragoste de Carte si de Arte @ GALATECA

Pe 16 mai, Simon Henwood expune, pentru prima oara in Romania, un proiect multimedia special, intitulat Henwood Library - Din Dragoste de Carte si de Arte. Acesta cuprinde picturi, ilustratii, animatii, videoclipuri, muzica si carti ce vor fi prezentate la Galeria Galateca din Bucuresti.

Artistul britanic este recunoscut pentru stilul sau boem si pentru imaginatia vie, deopotriva melancolica si intunecata. De-a lungul carierei, a expus in galerii importante, precum MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galerie Sophie Sheideker (Paris).

Multidisciplinar, Simon Henwood abordeaza orice limbaj artistic cu efervescenta si pasiune. Acest lucru i-a dus renumele si in industria muzicala. Henwood a colaborat cu Rihanna, fiind omul din spatele campaniei pentru albumul ‘Rated R’ si al turneului de promovare “Last Girl On Earth”. A lucrat si cu Kanye West, ca director de creatie pentru albumul “Graduation” si pentru turneul de promovare “Glow In The Dark”. Si tot el este cel care i-a regizat videoclipul melodiei  “Love Lockdown”.

In ultimul an, artistul a pictat peste 250 de tablouri si a scris o carte de 500 de pagini, insa, pentru el, unul dintre cele mai importante proiecte este editura Henwood Library. Pornita din dragoste pentru carti si artisti, aceasta cuprinde o selectie de titluri renumite, precum ‘The Americans’ – de Robert Frank, ‘There for the Grace of God’- de Simon Henwood sau Thixotropy – Berend Strik.

Expozitia ‘Henwood Library  – Din Dragoste de Carte si de Arte’ va putea fi vizitata la Bucuresti pana pe 16 iunie, fiind asteptata apoi la Tokio, Paris, New York si Londra. Odata cu deschiderea ei in Romania, va fi lansata in cadrul Gallery Shop Galateca si prima librarie Henwood.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 08.05.2013

more in Newsroom