HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Gabriela Bodin. Archive.

Gabriela Bodin. Archive.

Am descoperit lucrarile Gabrielei Bodin in luna februarie a acestui an, cu ocazia expozitiei Retention de la galeria ARCUB. Aceea fost prima expozitie personala din Romania a artistei. Al doilea proiect dedicat ei nu s-a lasat mult asteptat, iar astazi publicul de la noi poate vedea, pana pe 7 mai, si alte lucrari ce-i poarta semnatura, in cadrul expozitiei Archive de la Galateca.

Nascuta in 1983 la Focsani, Gabriela Bodin locuieste de la varsta de 17 ani in Italia. Dupa ce a absolvit colegiul Gheorghe Tatarescu, si-a continuat studiile la Colonna Gatti Professional Institute of Technical Fashion in Nettuno, Italia. Ea este considerata unul dintre reprezentantii noului val al picturii figurative, iar criticii au asemanat tehnica ei cu cea a lui Francis Bacon sau Lucian Freud. Conform Galateca, artista a declarat la randul ei ca: “In prezent, stilul meu este inspirat si format de gesturile de miscare ale personajelor din tablourile lui Francis Bacon, importanta carnii pe care o acorda Lucian Freud si atmosfera misterioasa a portretelor lui Rembrandt.”

gabriela bodin archive galateca 1

Intitulat Black Cube, conceptul noii expozitii ofera vizitarilor o experienta diferita. Picturile sunt prezentate intr-o incapere ce sugereaza forma unui cub, ale carei suprafete sunt vopsite in negru (mai putin cea pe care pasesti). Personajele Gabrielei Bodin sunt pictate si ele pe un fundal negru, astfel incat, atunci cand sunt agatate de perete, marginile tablourilor se estompeaza si creeaza iluzia unei singure lucrari intinse de jur imprejurul tau. De cele mai multe ori, trasaturile personajelor sunt doar sugerate, parca pentru a le pastra anonima identitatea. Lipsa acestor detalii evoca, insa, prezenta sentimentului de singuratate si nesiguranta pe care acestea il traiesc – elemente emblematice pentru arta Gabrielei Bodin. La vernisajul expozitiei, desfasurat pe 30 martie, experienta vizuala a fost completata de versurile recitate de poetul Bogdan Ghiu.

Pana in prezent, talentul artistei a fost recompensat cu premii la diferite competitii de specialitate. Printre acestea, se regasesc locul I la concursul Morlotti, sectiunea tineri artisti, in 2011, Premiul Arte Giovane, in 2011, si locul 1 la concursul de pictura Luigi Brambatti, Castiglione d’Adda, in 2010. Tot o recunoastere a talentului ei este si faptul ca  lucrarile ei au fost prezentate in expozitii solo si de grup atat in Italia, cat si pe plan international. Living Art Gallery (Hungerford, UK), Tiny Griffon Gallery (Nurnberg, Germania), OpenArt Galery Milano, Italia), Galgarte (Bergamo, Italia) sau Moitre (Torino, Italia) reprezinta o parte dintre galeriile care i-au gazduit picturile.

PUBLISHED ON 04.04.2016

more in Mood Board