INTERVIU

Roja Dove: “Parfumul este limbaj...

Roja Dove este unul dintre putinii oameni care poate sa iti…

HOT TREND

Machiaje “cat eyes” subtile &...

Tabloul tendintelor in machiaj este mai elaborat, insa, in ultima perioada,…

EDITOR'S CHOICE

Storytelling prin intermediul bijuteriei contemporane

Bijuteriile sunt povesti in miniatura. Povestea gandita de persoana care le…

INSPIRATIE

Rabanne H&M, o colectie de...

Toamna asta, H&M adauga un nou nume in portofoliul colaborarilor cu…

WE LIKE

CHANEL No. 1, frumusete si...

Gama de beauty Chanel No. 1 este ca o dimineata de…

POSTCARDS FROM FRIENDS

Acelasi loc, intr-o alta lumina

Andreea Macri a fotografiat, in ani diferiti, Capul Sounion din Grecia,…

HOT TREND

Piese vestimentare deconstruite

Ma captiveaza dintotdeauna rezultatele obtinute de designeri cand deconstruiesc piese vestimentare…

Inspiratie

Ai o rochie alba. Ce culoare sa fie pantofii?

Rochia alba e una dintre piesele emblematice ale verii. O vedem in magazine, in paginile tiparite sau virtuale ale publicatiilor de moda, pe strada sau in social media... Sunt sanse mari ca ea sa faca parte deja din garderoba ta sau poate reprezinta doar o idee cu care cochetezi momentan si iti imaginezi cu ce ai purta-o. Ma intreb cum sunt pentru tine aceste exercitii de imaginatie. Eu ma poticnesc uneori, daca nu chiar deseori, si ma simt ca in fata unei ecuatii complicate, cu mai multe necunoscute. Raspunsul la intrebarea "Ce culoare sa fie pantofii?" e una dintre ele. Stiu deja raspunsul clasic cand vine vorba de o rochie alba: cu orice culoare. Bineinteles! Doar ca acesta nu e de prea mare ajutor cand trebuie sa faci o alegere. In situatiile in care nu simt ca am compus in minte o tinuta cat de cat coerenta, caut solutii in fotografiile de pe catwalk sau de la evenimente la care celebritatile au purtat piesa vestimentara de interes. E un obicei care ma ajuta sa imi fac ordine in idei. Observ cu ce rezonez, cu ce nu, si stiu mai bine spre ce sa imi concentrez atentia in magazine sau in propria garderoba. Nu de putine ori, anumite tinute ma determina sa vad cu alti ochi lucrurile pe care le am deja si ma ghideaza spre combinatii vestimentare pe care nu le-as fi luat i...

Inapoi Inainte
Florile artistului Stephen Doherty
We like
Autor: Ioana Lovin

Florile artistului Stephen Doherty

Stephen Doherty picteaza flori cu detalii care le fac sa nu fie nici prea departe de realitate, dar nici prea aproape. Daca te pasioneaza domeniul plantelor, sansele sunt sa identifici nu doar emotia pe care artistul isi propune sa o transmita prin forma si culoare, ci si numele plantelor din lucrarile lui.

Recenta colaborare dintre artistul britanic si COS mi-a oferit ocazia sa zabovesc in universul sau si sa urmaresc fragmente din procesul creativ. Straturile suprapuse de cerneala redau nuantele atat de diferite ale petalelor.

Imi plac, de obicei, parteneriatele dintre moda si arta. Si imi plac, mereu, alegerile facute de echipa COS, iar aceasta e cu siguranta una dintre favorite. Minimalismul designului vestimentar si maximalismul imprimeurilor cu lucrarile lui Doherty se imbina cu atata armonie intr-o colectie-capsula compusa din 17 piese.

Florile au devenit elemente centrale in arta lui in 2018, in timpul unei rezidente la Aamir Art House din Goa, India. Ritualurile locului prezinta florile ca pe un simbol al recunostintei. De aici si titlul seriei incepute de el in acel an, Gratitude Blooms.

Imaginile petalelor cazute si asezate apoi ca intr-o reconstituire a corolei mi-au evocat o nostalgie deloc intamplatoare. Intr-un interviu semnat de Christopher Prince pentru COS, artistul chiar reflecteaza asupra faptului ca utilizarea florilor reprezinta, intr-un fel, o incercare de a se simti din nou ca in cele trei luni petrecute in Goa. Rezidenta i-a oferit oportunitatea de a se elibera de stresul cotidian si de a se concentra pe arta. E un mesaj cu care e usor sa rezonezi. Sunt momente din viata noastra pe care ne-ar placea sa le retraim, iar dorul e insotit adesea si de recunostinta ca am avut parte de ele.

Stephen Doherty a studiat la Central Saint Martins din Londra. British Fashion Council l-a inclus, in 2019, printre NEW WAVE: Creatives si a fost artist in rezidenta la Fundatia Sarabande, infiintata de Lee Alexander McQueen. Pana in prezent, lucrarile lui au fost expuse in spatii precum Somerset House, Londra (2014), The Mass Gallery, Tokyo (2017), SHOWstudio, Londra (2019), Sarabande Foundation, Londra (2020), Hastings Contemporary, Hastings (2021).

Colectia-capsula COS x Stephen Doherty s-a lansat deja in online, pe 8 iunie. La aproximativ o saptamana distanta, o putem gasi si fizic, in magazinul COS din Baneasa Shopping City.

Sursa info si foto: COS

PUBLISHED ON 12.06.2023

more in Fashion Etc