INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

HOT TREND

Cerceii statement

Elementele cu care rezonez pe deplin la evenimentele dedicate modei alcatuiesc…

EDITOR'S CHOICE

Love is Chance

Iubesc cuvintele. Si le respect. Sunt foarte atenta si precauta cu…

CATWALK

10 rochii haute couture SS...

Am ales cate o rochie din colectiile haute-couture semnate de zece…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Festivalul Brazilor de Craciun 2015

Festivalul Brazilor de Craciun 2015

Festivalul Brazilor de Craciun a devenit o traditie care imbina designul si caritatea, pentru a oferi sansa la educatie unor copii defavorizati. An de an, creatori cu specializari diferite – de la design vestimentar la design interior sau de obiect – realizeaza cate un brad inedit, care este apoi licitat in cadrul galei ce incheie fiecare editie. Cea de-a 15-a gala a avut loc saptamana trecuta si a reunit nu mai putin de 22 de brazi, inspirati de tot atatea povesti.

Realizat de Omid Ghannadi si Amalia Enache, din lumanari colorate si motive traditionale, “Bradul nostru” este un omagiu adus victimelor tragediei de la Colectiv. „Lumanarile din fata de la Colectiv continua sa arda si de Craciun, in acest brad. Pentru ei toti. Acest brad reprezinta solidaritatea romanilor […]”, a declarat Omid Ghyannadi.

Bradul nostru, Omid Ghannadi si Amalia Enachebradul -omidghannadi

Bradul Salvati Copiii, creat de designerul Stefania Mircea alaturi de voluntarii de la Salvati Copiii, vorbeste despre universul copilariei. Acesta este realizat din lemn, iar decoratiunile care il infrumuseteaza sunt inspirate de diferite jocuri.

Salvati Copiii, Stefania Mircea si voluntarii Salvati Copiiibradulsalvati copiii

„Impreuna devenim, putem, realizam, miscam, schimbam. Craciunul este povestea lui <a fi impreuna>, din dragoste, din caldura, din dor. <Impreuna> se naste uneori prea rar. <Impreuna> ramane uneori prea des un gest abstract. Dar astazi ne-am unit fortele pentru a-i ajuta pe copii,” spune designerul Irina Neacsu, despre sursa de inspiratie din spatele creatiei sale.

Impreuna, Irina Neacsubradulirinaneacsu

Stephan Pelger a dezvaluit, prin intermediul bradului “Magic Winter Wonderland”, ce inseamna pentru el un Craciun fermecat. „Iernile copilariei raman pentru mine cele mai frumoase traite vreodata! Albul zapezii, aerul curat, mirosul de Craciun, de cozonaci proaspeti si de scortisoara, rasetele copiilor, toate acestea inseamna pentru mine iarna perfecta, iarna magica si reprezinta, de altfel, punctul de plecare, sursa de inspiratie pentru bradul din acest an. Ma bucur ca prin acest bradut pot sa-i ajut pe copii sa mearga la scoala.”

Magic Winter Wonderland, Stephan Pelgerbrad stephan pelger

Doina Levintza, Carmen Ormenisan, Malvina Cervenschi, Iris Serban, Ioana Ciolacu si Rozalia Bot se regasesc printre ceilalti creatori care s-au alaturat in acest an initiativei Salvati Copiii.

Bradul realizat de Doina Levintzabrad doina levintza

„Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi si in acest an; datorita designerilor, sponsorilor si partenerilor reusim sa ducem mai departe cu succes aceasta traditie a brazilor magici. Am reusit sa strangem 250.000 de Euro prin care vom ajuta copiii sa mearga la scoala. Fondurile stranse in acest an ne vor permite sa redam si anul viitor dreptul la educatie copiilor defavorizati”, a declarat Andi Moisescu, presedintele Salvati Copiii Romania.

Fondurile colectate in cadrul Galei Festivalului Brazilor de Craciun – din licitatia brazilor, din biletele de tombola si din sponsorizari – vor fi folosite pentru a finanta programele educationale Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa, in care sunt inclusi aproximativ 2.000 de copii din medii defavorizate si familiile acestora.

comitetuldeorganizare al FestivaluluiBrazilordeCraciun

Mai multe imagini cu brazii de designer si cu cei care au participat la gala, gasesti pe pagina de Facebook Salvati Copiii!

Foto si info: Salvati Copiii

PUBLISHED ON 14.12.2015

more in Mood Board