HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Expozitie Beba @ Palatele Mogosoaia

Expozitia „Intre lumi” semnata de Maria Nedelcov aka Beba se desfasoara, intre 9 mai si 7 iunie 2015, la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia.

Lucrarile prezentate in cadrul Galeriei Foisor sunt realizate in penita si pensula cu cerneala acrilica si exploreaza siluete filiforme feminine, devenite o emblema a artistei. Prin intermediul lor, Beba studiaza: „jocul schimbarii dimensiunilor partilor corpului, cum ar fi mainile sau fata. Prin diminuare sau exacerbare, aceste elemente induc diferite senzatii vizuale de miscare sau nemiscare, de aleatoriu sau intentie.”

Beba, Fuga de mine, 70x70cm

Beba, Punct rosu printre ceilalti, 70x100cm

In varsta de 32 de ani, Beba este grafician si ilustrator, cu studii de specialitate de arta si management la Bucuresti si New York. Lucreaza inca din timpul facultatii si pana acum a expus la Bucuresti, New York, Paris, Beirut, Palermo. Poti citi interviul Petocuri.ro realizat de curand cu artista aici!

Expozitia „Intre lumi” face parte din programul Noaptea Alba a Muzeelor de pe 16 mai 2015. Vernisajul ei are loc sambata, 9 mai, de la ora 16:00, putand fi apoi vizitata pana pe 7 iunie, de marti pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.

Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti”, Galeria Foisor
Str. Valea Parcului, nr. 1, Mogosoaia
marti-duminica, 10.00 – 18.00
Telefon: 0371 133 181, 021 350 66 19
Taxa de vizitare muzeu: 5 lei
Parcare: 4 lei

www.beba.ro
Facebook Beba

PUBLISHED ON 08.05.2015

more in Newsroom