INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Expozitia The Rest is Yesterday @ Galateca

Expozitia The Rest is Yesterday @ Galateca

Pana pe 20 aprilie, expozitia The Rest is Yesterday de la Galateca le propune vizitatorilor o incursiune in Epoca Elisabetana, Epoca Romantica, Epoca Victoriana, La Belle Epoque, trecand apoi prin asa numitii Ani nebuni, dar si anii ’30, ’40 si ’50. Evenimentul este posibil cu ajutorul colectionarelor Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu si va incheia seria de expozitii dedicate designului de moda.

Podoabe si accesorii, reviste, filme, rochii si palarii apartinand acestor epoci, dar mai ales povesti frumoase, cultura urbana, evenimente speciale in care invitatii vor putea savura croielile vremii si proiectii de filme, cam asa ar suna o descriere scurta a ceea ce se intampla pe Calea Rosetti nr 2-4, la parterul Bibliotecii Centrale Universitare, intre orele 12:00 si 20:00.

Info si foto: Galateca

PUBLISHED ON 12.04.2013

more in Newsroom