INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Expozitia ‘The Rest is Tomorrow’ – de la Londra la Bucuresti

Expozitia ‘The Rest is Tomorrow’ – de la Londra la Bucuresti

Dupa ce va fi prezentata la Saptamana Modei de la Londra, expozitia de design vestimentar si accesorii romanesti 'The Rest is Tomorrow' se muta pentru o luna la galeria GALATECA din Bucuresti. Incepand cu 28 februarie 2013, creatiile semnatate de Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo vor fi puse in valoare printr-o scenografie realizata de arhitectul Attila Kim.

Expozitia de la Bucuresti va fi insotita si de o serie de evenimente care pun accent pe interactiunea publicului cu moda romaneasca. In plus, vernisajul va fi dublat de lansarea concept store-ului asociat galeriei, denumit NEOGALATECA. Despre intregul proiect Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA, povesteste: “Am ales sa fim partener si sponsor la acest proiect deoarece unul dintre obiectivele noastre este promovarea artistilor si designerilor romani peste hotare, urmand ca si in cadrul concept store-ului pe care il vom deschide sa dezvoltam segmentul dedicat designului local”.

In portofoliul concept store-ului se vor regasi obiecte diverse: de la accesorii de casa si moda, pana la carte si obiecte de arta. „NEOGALATECA este un concept dezvoltat in jurul ideii de creativitate, calitate si preturi care acopera intreaga varietate de bugete. Ne adresam publicului cu branduri romanesti si internationale, ce respectă specificul locului, de la CARTE la C’ARTE”, adauga Iulia Gorneanu.

Expozitia la care participa cei sase designeri romani se desfasoara la Londra intre 13 si 22 februarie 2013. Evenimentul a fost initiat de Institutul Cultural Roman, pentru sectiunea International Fashion Showcase din cadrul Saptamanii Modei de la Londra 2013.

Foto si info: GALATECA

PUBLISHED ON 13.02.2013

more in Newsroom