HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitia ‘RONATIV 3 Gratii’ de Catalin Nastasoiu @ Galateca

Expozitia ‘RONATIV 3 Gratii’ de Catalin Nastasoiu @ Galateca

Intre 10 aprilie si 3 mai 2014, Galeria Galateca gazduieste expozitia 'RONATIV 3 Gratii', semnata de Catalin Nastasoiu, artist vizual si ceramist roman, stabilit din 2001 la New York. Avand conturul hartii Romaniei ca element comun, lucrarile prezentate intr-o scenografie minimalista simbolizeaza recunoasterea si memoria pe care artistul vrea sa le transmita mai departe oamenilor. Alegerea materialului din care a modelat exponatele vine sa-i intregeasca povestea, portelanul fiind recunoscut pentru capacitatea sa de a memora fiecare atingere din timpul prelucrarii sale.

Initial subiect de conversatie in mediile sociale, primele obiecte RONATIV au pasit din online in plan real si sunt prezentate in premiera in cadrul galeriei. Conform Galateca, este pentru prima data cand un proiect cultural, generator de conversatie identitara, ia nastere online si se transforma in obiect de arta.

Am tinut sa fac primele piese RONATIV din portelan; un material foarte drag mie, greu de stapanit, care netratat cu respect nu se lasa imblanzit. La arderea finala (de vitrifiere), portelanul isi manifesta memoria tuturor atingerilor de care a avut parte in timpul facerii…Ei bine, pentru ca forma finala sa fie curata, iti trebuie multa dragoste si respect pentru acest material. In plus, extrapoland aceasta metafora la <Gratiile> pe care le propun, ele poarta memoria respectului meu pentru virtutile romancelor” spune Catalin Nastasoiu. Proiectul este sustinut de Fundatia Tudor si curatoriat de Iulia Gorneanu.

RONATIV este un algoritm grafic prin care se pot genera la infinit imagini bidimesionale sau forme tridimensionale, avand ca unitate nativa conturul geometrizat al hartii Romaniei. Catalin Nastasoiu transforma grafic conturul Romaniei intr-o unitate de masura indivizibila a propriei imagini, iar rezultatul devine nu doar un layout sau o sculptura, ci si un subiect de conversatie despre Romania. Pentru realizarea lucrarilor sale, Catalin Nastasoiu combina tehnici de fabricatie digitala, precum proiectare computerizata si printare 3D, cu metode traditionale de manufactura. Obiectele RONATIV vor fi disponibile in NeoGalateca, gallery shop-ul asociat.

Imagini din cadrul expozitiei:

Nascut la Buzau, Catalin Nastasoiu locuieste din 2001 la New York. A absolvit Universitatea de Arte Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Ceramica, iar proiectul sau de diploma – „Vaca Interactiva” – a devenit simbolul Laptariei lui Enache, primul avanpost al tinerilor artisti si intelectuali din Romania postdecembrista. In 2001, a initiat „Atelierele Cucuteni”, piesele create de el ajungand in toata lumea. Pe parcursul carierei sale, a colaborat in calitate de artist vizual si designer cu Media Pro, CME, PricewaterhouseCoopers, Paramount Pictures, New York University, Production Resources Inc., Loews Communications, HKM Productions, R&R Live, Canon, CNN International si cu nume din lumea artei si designului, precum Christophe de Menil sau Joe Doucet.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 08.04.2014

more in Newsroom