HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitia ‘Charles James: Beyond Fashion’ @ New York

Expozitia ‘Charles James: Beyond Fashion’ @ New York

Dedicata legendarului couturier anglo-american, expozitia 'Charles James: Beyond Fashion' inaugureaza recent renovatul Costume Institute al Muzeului Metropolitan din New York. Prin formele sculpturale ale creatiilor sale, matematic studiate astfel incat sa reconfigureze silueta feminina, Charles James a revolutionat designul anilor '40 – '50. Rochiile de bal ce-i poarta semnatura exploreaza forme impresionante, neintalnite pana atunci, iar viziunea sa inovativa asupra modei continua sa isi faca simtita influenta si astazi.

Conform Metropolitan Museum, expozitia reuneste, in spatiul numit acum Anna Wintour Costume Center, peste 70 de piese cheie – rochii, dar nu numai, schite si articole vestimentare, ramase neterminate in studioul lui Charles James din Chelsea Hotel. Prin intermediul unor animatii video, publicul poate descoperi si procesul laborios prin care sunt construite unele rochii. Proiectul contureaza universul creativ al lui James intr-o maniera ce evidentiaza evolutia designului sau pe parcursul deceniilor.

Metropolitan Museum of Art's Annual Costume Gala celebrating Charles James: Beyond Fashion Exhibit, New York, America - 05 May 2014

Deschiderea expozitiei a fost celebrata pe 5 mai in cadrul Met Gala, alaturi de nume importante din lumea modei, a artei si a divertismentului. Prin tinutele purtate, staruri precum Sarah Jessica Parker, Beyonce, Karolina Kurkova, Charlize Theron si Victoria Beckham au transformat covorul rosu in scena unui spectacol de moda impresionant. Vezi imagini aici!

Mai multe despre expozitia ce poate fi vizitata intre 8 mai si 10 august 2014, gasesti pe site-ul Metropolitan Museum.

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 06.05.2014

more in Fashion Etc