AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Pana pe 23 mai 2013, 'Imbold, Galeria' gazduieste lucrarile inedite a 12 ilustratori care au intervenit peste fotografiile din portofoliul lui Igu - Cristian Vasile, initiatorul proiectului Bucuresti Optimist. Intitulata Bucuresti Optimixed, expozitia este integrata si in circuitul Romanian Design Week. Pe 24 mai, cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, lucrarile din cadrul proiectului vor fi expuse in Atelierul de Print, pe strada Mavrogheni, nr. 10.

Bucuresti Optimixed isi propune sa reactiveze singurul festival de arts digitals din Romania – Print Art Fest (PAF!) – si sa evidentieze colturi din Bucuresti care ne fac sa zambim, prin reinterpretarea oferita de catre artistii: Ghica Popa, Kitra aka Nicu Duta, Loreta Isac, Madalina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Catalin Lartist, George Rosu, Paula Rusu, Veronica Neacsu, Victor Fota si D’JR Victor Manea.

Ideea de arta remixata, fie ea pe panza, pe print sau in format digital, le ofera ilustratorilor invitati libertatea de a transforma, partial sau total, personaje si peisaje urbane, prin tehnicile care le definesc universul artistic. Prin intermediul Bucuresti Optimist, Cristian Vasile (Igu) surprinde povesti “despre jumatatea plina a orasului”. Lansat in martie 2012, proiectul sau a strans peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook si este updatat constant cu documentare foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.

Intre 16 si 23 mai, lucrarile vor fi gazduite de Imbold, Galeria (strada Polona, nr. 40), iar pe 24 mai, Bucurestiul Optimixed se va instala in Atelierul de Print (strada Mavrogheni, nr. 10).

Foto si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 17.05.2013

more in Newsroom