NEWS

Giambattista Valli, noul designer care...

Ann-Sofie Johansson, H.E.R., Kendall Jenner, Giambattista Valli, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini d’Adda, Chris…

INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

Arta & Design

7 proiecte de design de la RDW 2019

Expozitia centrala din cadrul celei de-a saptea editii Romanian Design Week (RDW) este gazduita, pana pe 26 mai 2019, in cladirea BCR din Piata Universitatii. Echipa The Institute duce mai departe traditia de a prezenta unele dintre cele mai bune lucrari de design si arhitectura din ultimul an, intr-un spatiu din Bucuresti diferit de cele in care au avut loc expozitiile centrale anterioare. Cu aceasta ocazie, am trecut pentru prima oara pragul cladirii BCR, monument istoric care dateaza din 1906. In weekend, am vizitat expozitia, incapere cu incapere. Am vazut proiecte recente, semnate de designeri a caror activitate o urmaresc deja, proiecte care imi erau cunoscute si proiecte realizate de designeri despre care am aflat abia acum. Dintre toate (si nu sunt putine), am ales cateva care s-au pastrat cu mai multa claritate atat in mintea mea, cat si in aparatul foto. Lana & Beton participa la RDW 2019 cu colectia GEM. Este vorba despre cele patru lampi din imaginea de mai sus, care au abajururi din lana. Formele lor simpatice si culorile intense sunt inspirate de fructele de padure. Ulterior, cand am citit mai multe despre proiect pe site-ul The Institute, am aflat un detaliu care mi-a scapat cand am vizitat expozitia. Lampile nu au imprumutat doar elementele viz...

Inapoi Inainte
Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Pana pe 23 mai 2013, 'Imbold, Galeria' gazduieste lucrarile inedite a 12 ilustratori care au intervenit peste fotografiile din portofoliul lui Igu - Cristian Vasile, initiatorul proiectului Bucuresti Optimist. Intitulata Bucuresti Optimixed, expozitia este integrata si in circuitul Romanian Design Week. Pe 24 mai, cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, lucrarile din cadrul proiectului vor fi expuse in Atelierul de Print, pe strada Mavrogheni, nr. 10.

Bucuresti Optimixed isi propune sa reactiveze singurul festival de arts digitals din Romania – Print Art Fest (PAF!) – si sa evidentieze colturi din Bucuresti care ne fac sa zambim, prin reinterpretarea oferita de catre artistii: Ghica Popa, Kitra aka Nicu Duta, Loreta Isac, Madalina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Catalin Lartist, George Rosu, Paula Rusu, Veronica Neacsu, Victor Fota si D’JR Victor Manea.

Ideea de arta remixata, fie ea pe panza, pe print sau in format digital, le ofera ilustratorilor invitati libertatea de a transforma, partial sau total, personaje si peisaje urbane, prin tehnicile care le definesc universul artistic. Prin intermediul Bucuresti Optimist, Cristian Vasile (Igu) surprinde povesti “despre jumatatea plina a orasului”. Lansat in martie 2012, proiectul sau a strans peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook si este updatat constant cu documentare foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.

Intre 16 si 23 mai, lucrarile vor fi gazduite de Imbold, Galeria (strada Polona, nr. 40), iar pe 24 mai, Bucurestiul Optimixed se va instala in Atelierul de Print (strada Mavrogheni, nr. 10).

Foto si info: Imbold, Galeria

PUBLISHED ON 17.05.2013

more in Newsroom