INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

FASHION TRENDS

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

FASHION TRENDS

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ART & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

RED CARPET

Ce tinute au purtat artistele...

Culori vibrante, dar si tonuri neutre sau texturi metalice, croieli care…

NEWS

Castigatorii Premiilor Oscar 2019

Green Book a castigat trofeul pentru Cel mai bun film la…

INSPIRATIE

Melodii pentru care nu dau...

In liceu, serile de duminica ii erau dedicate lui Ally McBeal….

Interviu

Ioana Boros de la Daring Trash. La intersectia dintre design & arta.

Daring Trash este un brand vestimentar din Cluj, fondat de Ioana Boros in 2017. Este primul ei proiect in care activitatea de designer se imbina cu cea de artista. Ilustratiile minimaliste, care personalizeaza cele mai multe dintre piesele de imbracaminte realizate de ea, ii poarta, la randul lor, semnatura. Ioana Boros s-a nascut la Bistrita si, in prezent, locuieste la Cluj. Din 2008, cand a absolvit Facultatea de Arte si Design din Cluj-Napoca, si pana in 2016, a lucrat la cateva proiecte personale si a colaborat, mai multi ani, cu un brand romanesc din industria modei. Am invitat-o sa imi povesteasca mai multe despre cum s-a conturat Daring Trash in forma pe care o are astazi, dar si despre pasiunea ei pentru arta. Stiam deja ca Ioana a participat la editia Barcelona International Gallery (BIG) Awards 2018, o expozitie organizata, toamna trecuta, de CAGE Gallery din Barcelona si ca se regaseste printre artistii expozitiei Abstract Mind 2019, care va fi gazduita, in primavara, de CICA Museum din Coreea de Sud. Cu ocazia acestui interviu, am aflat si ca aceste doua realizari i-au dat, pe de-o parte, mai multa incredere si, pe de alta parte, au contribuit la promovarea lucrarilor ei. Povestea Daring Trash a inceput cu o perioada de documentare despre printuri si ilu...

Inapoi Inainte
Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Expozitia Bucuresti Optimixed – un mix intre fotografie si ilustratie

Pana pe 23 mai 2013, 'Imbold, Galeria' gazduieste lucrarile inedite a 12 ilustratori care au intervenit peste fotografiile din portofoliul lui Igu - Cristian Vasile, initiatorul proiectului Bucuresti Optimist. Intitulata Bucuresti Optimixed, expozitia este integrata si in circuitul Romanian Design Week. Pe 24 mai, cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, lucrarile din cadrul proiectului vor fi expuse in Atelierul de Print, pe strada Mavrogheni, nr. 10.

Bucuresti Optimixed isi propune sa reactiveze singurul festival de arts digitals din Romania – Print Art Fest (PAF!) – si sa evidentieze colturi din Bucuresti care ne fac sa zambim, prin reinterpretarea oferita de catre artistii: Ghica Popa, Kitra aka Nicu Duta, Loreta Isac, Madalina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Catalin Lartist, George Rosu, Paula Rusu, Veronica Neacsu, Victor Fota si D’JR Victor Manea.

Ideea de arta remixata, fie ea pe panza, pe print sau in format digital, le ofera ilustratorilor invitati libertatea de a transforma, partial sau total, personaje si peisaje urbane, prin tehnicile care le definesc universul artistic. Prin intermediul Bucuresti Optimist, Cristian Vasile (Igu) surprinde povesti “despre jumatatea plina a orasului”. Lansat in martie 2012, proiectul sau a strans peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook si este updatat constant cu documentare foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.

Intre 16 si 23 mai, lucrarile vor fi gazduite de Imbold, Galeria (strada Polona, nr. 40), iar pe 24 mai, Bucurestiul Optimixed se va instala in Atelierul de Print (strada Mavrogheni, nr. 10).

Foto si info: Imbold, Galeria

more in Newsroom