INSPIRATIE

RADAR Festival 2025. Arta &...

RADAR – Festivalul de New Media Art este locul in care…

EDITOR'S CHOICE

Bijuterii inspirate de plante, vazute...

Peste 270 de designeri din 40 de tari contureaza cea de-a…

WE LIKE

Olivia Palermo & stilul ei...

Inspiratia vestimentara la evenimentele Saptamana Modei nu se gaseste doar pe…

WE LIKE

Artown NOW 2025. Spiritul locului...

Anuala de arta urbana Artown NOW de la Ploiesti prezinta toamna…

FEMEI CARE NE INSPIRA

Madeleine x Noemi. Inelele de...

Madalina Tudor Radulea, fondatoarea si designerul brandului de bijuterie Madeleine, si…

EDITOR'S CHOICE

Gentile inspirate de pungile din...

Gentile inspirate de pungile din hartie au urcat, in acest moment,…

PARTENERIAT MEDIA

Descopera castigatorii Digital Divas Awards...

Digital Divas Awards 2025, cea mai importanta competitie dedicata creatorilor de…

Postcards from friends

Un muzeu pe zi: Baloon Museum | Grand Palais

Calatoriile fotografei Andreea Macri sunt o bucurie pentru noi, la Petocuri.ro, si o sursa sigura de inspiratie. Ne-am obisnuit ca, la finalul lor, sa avem parte de un rasfat vizual prin vederile surprinse de ea in locurile in care ajunge. Andreea stie mereu cum sa ne surprinda, chiar si atunci cand destinatia e una in care a ajuns de multe ori, in vacanta sau in deplasari profesionale, asa cum este Parisul. De aceasta data, a ales, ca focus pentru vederile ei, muzeele si galeriile din capitala Frantei, un oras-muzeu in sine. Am ales sapte dintre ele si dedicam fiecare zi a acestei saptamani unui loc vizitat si fotografiat de ea in august. Miercurea e binevenit un boost de energie si avem proiectul potrivit pentru asta. "Euphoria - Art is in the air" este o expozitie interactiva de arta gonflabila, prezentata de Baloon Museum, pana pe 7 septembrie 2025, la Grand Palais. Scopul muzeului este acela de a explora posibilitatile pe care le ofera aerul ca mediu de expresie in arta. Desi invizibil si usor, acesta contribuie la realizarea unor instalatii de mari dimensiuni, intr-o paleta larga de culori si, prin urmare, cu un efect vizual puternic. In plus, componenta interactiva transforma o vizita la muzeu intr-o experienta iesita din comun… chiar euforica.:) ...

Inapoi Inainte
Despre parfumeria culinara cu Michele Gay

Despre parfumeria culinara cu Michele Gay

Parfumeria culinara reprezinta arta de a crea parfumuri, nu pentru a le purta, ci pentru a le gusta. In cadrul Festivalului Pasarela, Michele Gay, specialist in Parfumerie Culinara, a creat cinci acorduri ce pun in valoare gustul a cinci branzeturi tipic romanesti si a dezvaluit cateva lucruri despre pasiunea ei pentru parfumuri si despre placerea de a manca rafinat.

“Parfumeria culinara nu consta in unicitatea esentelor, ci in asamblarea tuturor notelor: note de varf, de mijloc si de baza. Aromateca mea adaposteste astazi mai mult de 150 de uleiuri esentiale, iar fiecare dintre compozitiile mele integreaza cel putin 10, daca nu mai multe arome. Ca si pictura, parfumeria culinara se inscrie  intr-o lume subiectiva: imi place sau nu-mi place, ma impresioneaza, ma emotioneaza sau nu ma emotioneaza. Ea nu incearca sa atinga un anumit gust sau un asa zis gust universal. Parfumeria culinara da caracter, sens si stil unei bucatarii, trezeste obiceiurile noastre alimentare si reveleaza gustul. Hraneste atat spiritul, cat si corpul nostru” poveste Michele Gay.

Nascuta la Lyon, Michele Gay si-a inceput cariera profesionala ca stilist de moda. A facut parte din echipele de la La Potiniere, L’Ecureuil et Lenotre Paris. Apoi, a descoperit scoala de parfumieri  ISIPCA si conservatorul de parfumuri Osmotheque, pentru a deveni mai degraba parfumier decat bucatar. Lucreaza in prezent pentru marile case de lux Chanel, Boucheron, Clarins, dar si pentru Campbell si Sodeb’o. Este recunoscuta de catre profesionistii din domeniul parfumurilor si al gastronomiei drept un adevarat pionier in materie de Parfumerie Culinara.

“Nu spun ca parfumeria culinara este indispensabila, dar aduce o valoare adaugata esentiala. Un parfum este esential, aduce gust, este o sursa de emotii. Nu este indispensabil in sensul functional al termenului, este un must la fel cum este parfumul pe piele. Putem sa traim fara el, dar odata ce l-am cunoscut, cautam sa ne simtim bine si sa ne punem sub lumina lui” continua ea.

Din aromateca ei, Michele Gay a ales esentele care sa puna in valoare cele cinci branzeturi romanesti, a caror aroma naturala exprima rusticitate si traditional: branza de burduf in coaja de brad, casul afumat, cascavalul afumat, telemeaua de oaie, telemeaua de capra. A imbinat acorduri dulci de lavanda, iasomie, note proaspete de fructe de padure si alte arome ce au invaluit savoarea sarata a branzeturilor. Rezultatul: o exaltare dubla a simturilor, prin gust si miros.

 

Foto:  Michele Gay (mainphoto), PeTocuri

PUBLISHED ON 16.05.2011

more in Newsroom