ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte

Dan Piersinaru: Mutatie / Expozitie de fotografie analogica @ Aiurart

Dan Piersinaru prezinta un nou proiect fotografic intitulat 'Mutatie', al carui vernisaj are loc pe 27 noiembrie 2013, de la orele 19:00, la Aiurart. Curata de Olivia Nitis, expozitia exploreaza noi perspective legate de felul in care ne intelegem pe noi insine, intr-o realitate subiectiva, modelata de uitare.

Olivia Nitis considera ca”expozitia Mutatie are capacitatea de a arata nu doar caracterul subiectiv si selectiv al realitatii, ci si instabilitatea acesteia. Instalatia de fotografie este conceputa ca parcursul unei minti care a inregistrat imagini, stari, momente, si care reconstituie un traseu tocmai prin abstractizarea produsa de uitare; amintirea unui moment, a unei fete, a unui obiect se modifica in timp, intrand intr-un soi de mutatie a neclaritatii“. Prin fotografiile sale, Dan Piersinaru surprinde aceste stari de tranzitie, stari pe care le experimentam in situatii banale, dar pe care, fiind prinsi in ritmul alert al cotidianului, nu le sesizam.

De foarte multe ori, arta se prezinta vizitatorilor ca un obiect a carui functie principala este istoricitatea si capacitatea de a documenta aspecte ale realitatii. Insa fotografiile mele au cu totul alta directie. Scopul nu este de a oferi vizitatorilor o informatie istorica pe care nu o stiu, ci de a declansa anumite stari prin care oamenii se pot intelege mai bine pe ei insisi. De aceea, eu cred cu tarie intr-o calitate de multe ori neglijata, dar foarte importanta a artei – functia terapeutica. Astfel, obiectul de arta este un catalizator in procesul de descoperire de sine“, spune Dan Piersinaru.

Expozitia este deschisa pana pe 14 ianuarie, de marti pana sambata, intre orele 15.00 – 19.00, la Aiurart, de pe strada Lirei 21, Bucuresti.

Proiecte precum Culturescapes (2007, Basel, Elvetia), Essay About Preservation (2006, Bucuresti) sau Be There (2004, Huesca, Spania) au confirmat statutul lui Dan Piersinaru de artist multimedia, unde fotografia, instalatia, video-ul si desenul sunt imbinate pentru a contura stari complexe. Folosindu-se de aceste unelte, el compune instalatii de arta in care motivul identitatii se combina cu teme ca starea de tranzitie in timp a unui loc sau personaj uman, compozitii si stari generate de accidente, miscari si sentimente spontane, conturarea starilor de incertitudine, anonimatul si efemerul din jurul sau.

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 25.11.2013

more in Newsroom