EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte

Dan Piersinaru: Mutatie / Expozitie de fotografie analogica @ Aiurart

Dan Piersinaru prezinta un nou proiect fotografic intitulat 'Mutatie', al carui vernisaj are loc pe 27 noiembrie 2013, de la orele 19:00, la Aiurart. Curata de Olivia Nitis, expozitia exploreaza noi perspective legate de felul in care ne intelegem pe noi insine, intr-o realitate subiectiva, modelata de uitare.

Olivia Nitis considera ca”expozitia Mutatie are capacitatea de a arata nu doar caracterul subiectiv si selectiv al realitatii, ci si instabilitatea acesteia. Instalatia de fotografie este conceputa ca parcursul unei minti care a inregistrat imagini, stari, momente, si care reconstituie un traseu tocmai prin abstractizarea produsa de uitare; amintirea unui moment, a unei fete, a unui obiect se modifica in timp, intrand intr-un soi de mutatie a neclaritatii“. Prin fotografiile sale, Dan Piersinaru surprinde aceste stari de tranzitie, stari pe care le experimentam in situatii banale, dar pe care, fiind prinsi in ritmul alert al cotidianului, nu le sesizam.

De foarte multe ori, arta se prezinta vizitatorilor ca un obiect a carui functie principala este istoricitatea si capacitatea de a documenta aspecte ale realitatii. Insa fotografiile mele au cu totul alta directie. Scopul nu este de a oferi vizitatorilor o informatie istorica pe care nu o stiu, ci de a declansa anumite stari prin care oamenii se pot intelege mai bine pe ei insisi. De aceea, eu cred cu tarie intr-o calitate de multe ori neglijata, dar foarte importanta a artei – functia terapeutica. Astfel, obiectul de arta este un catalizator in procesul de descoperire de sine“, spune Dan Piersinaru.

Expozitia este deschisa pana pe 14 ianuarie, de marti pana sambata, intre orele 15.00 – 19.00, la Aiurart, de pe strada Lirei 21, Bucuresti.

Proiecte precum Culturescapes (2007, Basel, Elvetia), Essay About Preservation (2006, Bucuresti) sau Be There (2004, Huesca, Spania) au confirmat statutul lui Dan Piersinaru de artist multimedia, unde fotografia, instalatia, video-ul si desenul sunt imbinate pentru a contura stari complexe. Folosindu-se de aceste unelte, el compune instalatii de arta in care motivul identitatii se combina cu teme ca starea de tranzitie in timp a unui loc sau personaj uman, compozitii si stari generate de accidente, miscari si sentimente spontane, conturarea starilor de incertitudine, anonimatul si efemerul din jurul sau.

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 25.11.2013

more in Newsroom