INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

Dan Piersinaru: Mutatie / Expozitie de fotografie analogica @ Aiurart

Dan Piersinaru prezinta un nou proiect fotografic intitulat 'Mutatie', al carui vernisaj are loc pe 27 noiembrie 2013, de la orele 19:00, la Aiurart. Curata de Olivia Nitis, expozitia exploreaza noi perspective legate de felul in care ne intelegem pe noi insine, intr-o realitate subiectiva, modelata de uitare.

Olivia Nitis considera ca”expozitia Mutatie are capacitatea de a arata nu doar caracterul subiectiv si selectiv al realitatii, ci si instabilitatea acesteia. Instalatia de fotografie este conceputa ca parcursul unei minti care a inregistrat imagini, stari, momente, si care reconstituie un traseu tocmai prin abstractizarea produsa de uitare; amintirea unui moment, a unei fete, a unui obiect se modifica in timp, intrand intr-un soi de mutatie a neclaritatii“. Prin fotografiile sale, Dan Piersinaru surprinde aceste stari de tranzitie, stari pe care le experimentam in situatii banale, dar pe care, fiind prinsi in ritmul alert al cotidianului, nu le sesizam.

De foarte multe ori, arta se prezinta vizitatorilor ca un obiect a carui functie principala este istoricitatea si capacitatea de a documenta aspecte ale realitatii. Insa fotografiile mele au cu totul alta directie. Scopul nu este de a oferi vizitatorilor o informatie istorica pe care nu o stiu, ci de a declansa anumite stari prin care oamenii se pot intelege mai bine pe ei insisi. De aceea, eu cred cu tarie intr-o calitate de multe ori neglijata, dar foarte importanta a artei – functia terapeutica. Astfel, obiectul de arta este un catalizator in procesul de descoperire de sine“, spune Dan Piersinaru.

Expozitia este deschisa pana pe 14 ianuarie, de marti pana sambata, intre orele 15.00 – 19.00, la Aiurart, de pe strada Lirei 21, Bucuresti.

Proiecte precum Culturescapes (2007, Basel, Elvetia), Essay About Preservation (2006, Bucuresti) sau Be There (2004, Huesca, Spania) au confirmat statutul lui Dan Piersinaru de artist multimedia, unde fotografia, instalatia, video-ul si desenul sunt imbinate pentru a contura stari complexe. Folosindu-se de aceste unelte, el compune instalatii de arta in care motivul identitatii se combina cu teme ca starea de tranzitie in timp a unui loc sau personaj uman, compozitii si stari generate de accidente, miscari si sentimente spontane, conturarea starilor de incertitudine, anonimatul si efemerul din jurul sau.

Foto si info: PR

PUBLISHED ON 25.11.2013

more in Mood Board