AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Corina isi schimba numele pentru a ajuta copiii cu autism

Corina isi schimba numele pentru a ajuta copiii cu autism

Cantareata Corina Bud a acceptat sa-si schimbe numele de scena in 8847 pentru a sprijini o campanie dedicata copiilor cu autism. Acesta este de fapt numarul la care sustinatorii cauzei pot dona 2 euro prin sms.

Campania lansata de Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania, Horia Motoi, impreuna cu Corina isi propune sa atraga atentia asupra sanselor pe care copiii care sufera de autism le au daca beneficiaza de un tratament adecvat, cu rezultate demonstrate stiintific.

“Inainte de orice trebuie sa ne aplecam asupra launtrului noastru uman, iar acesta este un motiv suficient pentru a raspunde DA unei astfel de solicitari. Am fost profund impresionata de eforturile uneori supraomenesti pe care le fac copiii depistati cu autism pentru a face lucruri care noua, celorlalti, ni se par adesea mai mult decat banale. Mi se pare incredibila si cu atat mai mult laudabila determinarea cu care lupt, luni de zile, parintii si echipele de terapeuti din centru, pentru a-i ajuta pe copii sa constientizeze nevoi primare (cum este setea) si sa le exprime. Le multumesc acestor OAMENI ca exista si ca mi-au oferit sansa de a le sta alaturi”, a povestit Corina.

Campania a inceput pe 2 aprilie, o data care nu a fost aleasa intamplator. In 2007, Organizatia Natiunilor Unite a decis ca aceasta zi sa fie declarata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, afectiune care atinge anual 1 copil dintr-o suta.

“Ii multumim Corinei, care ne-a impresionat prin deschiderea, seriozitate si profunzime pentru ca s-a alaturat imediat demersului nostru de stringere de fonduri, pentru a acoperi o parte din costurile necesare interventiei. Ii multumim ca a spus DA, fara ezitare, unei idei fara precedent in Romania, aceea de a renunta la propria identitate pentru o cauza sociala”, au declarat reprezentantii Asociatiei pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania.

Persoanele care doresc sa sustina campania de constientizare pot dona 2 euro prin SMS la numarul 8847.

Foto si info: Roton

PUBLISHED ON 03.04.2013

more in Newsroom