INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Corina isi schimba numele pentru a ajuta copiii cu autism

Corina isi schimba numele pentru a ajuta copiii cu autism

Cantareata Corina Bud a acceptat sa-si schimbe numele de scena in 8847 pentru a sprijini o campanie dedicata copiilor cu autism. Acesta este de fapt numarul la care sustinatorii cauzei pot dona 2 euro prin sms.

Campania lansata de Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania, Horia Motoi, impreuna cu Corina isi propune sa atraga atentia asupra sanselor pe care copiii care sufera de autism le au daca beneficiaza de un tratament adecvat, cu rezultate demonstrate stiintific.

“Inainte de orice trebuie sa ne aplecam asupra launtrului noastru uman, iar acesta este un motiv suficient pentru a raspunde DA unei astfel de solicitari. Am fost profund impresionata de eforturile uneori supraomenesti pe care le fac copiii depistati cu autism pentru a face lucruri care noua, celorlalti, ni se par adesea mai mult decat banale. Mi se pare incredibila si cu atat mai mult laudabila determinarea cu care lupt, luni de zile, parintii si echipele de terapeuti din centru, pentru a-i ajuta pe copii sa constientizeze nevoi primare (cum este setea) si sa le exprime. Le multumesc acestor OAMENI ca exista si ca mi-au oferit sansa de a le sta alaturi”, a povestit Corina.

Campania a inceput pe 2 aprilie, o data care nu a fost aleasa intamplator. In 2007, Organizatia Natiunilor Unite a decis ca aceasta zi sa fie declarata Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, afectiune care atinge anual 1 copil dintr-o suta.

“Ii multumim Corinei, care ne-a impresionat prin deschiderea, seriozitate si profunzime pentru ca s-a alaturat imediat demersului nostru de stringere de fonduri, pentru a acoperi o parte din costurile necesare interventiei. Ii multumim ca a spus DA, fara ezitare, unei idei fara precedent in Romania, aceea de a renunta la propria identitate pentru o cauza sociala”, au declarat reprezentantii Asociatiei pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania.

Persoanele care doresc sa sustina campania de constientizare pot dona 2 euro prin SMS la numarul 8847.

Foto si info: Roton

PUBLISHED ON 03.04.2013

more in Newsroom