EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

AMINTIRI

Cum ne amintim azi tinuta...

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei…

WE LIKE

Povestiri pe masura timpului tau...

Short Edition este o platforma de povestiri, dar si de poezii…

INSPIRATIE

Coafuri si machiaje. Inspiratie pentru...

Sunt anumite coafuri si/sau machiaje cu care ne simtim confortabil si…

Inspiratie

5 trenduri in coafura pentru primavara-vara 2019

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus aceasta intrebare, aici vei gasi o parte din raspuns. Am rasfoit imaginile de la evenimentele Saptamana Modei, dedicate acestui sezon, cu atentia concentrata pe coafurile purtate de topmodele. Dintre toate propunerile vazute, am ales cinci trenduri care m-au inspirat. Sunt un mix de elemente cu care m-am obisnuit sa ma intalnesc sezon dupa sezon, detalii retro reinterpretate si alegeri indraznete. ... BRETONUL SCURT Chiar daca mi-am lasat bretonul sa creasca de ceva timp, el ramane un element pe stilul meu. Din acest motiv, nu m-a surprins ca am rezonat cu coafurile purtate de cele mai multe dintre topmodelele care au defilat pe podiumul Miu Miu. Bretonul lor scurt reprezinta o alegere catalogata adesea drept una indrazneata. Este si una usor de remarcat si, zic eu, de tinut minte. Am intalnit acest stil de breton si la prezentarea Dries Van Noten, dar nu numai. Dries Van Noten | Sursa foto: Hepta.ro Fendi | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro Miu Miu | Sursa foto: Hepta.ro ... COAFURILE CU VOLUM Coafurile cu mult volum, de la prezentarea Marc Jacobs, mi-au captat atentia, pe de-o parte, datorita aerului lor retro si, pe de alta parte, datorita nuantelor pastelate de roz si albas...

Inapoi Inainte
Bourjois implineste 150 de ani

Bourjois implineste 150 de ani

Povestea Bourjois a inceput in 1863, in apartamentul lui Joseph-Albert Ponsin. Actor si cosmetolog deopotriva, Ponsin a creat la el acasa batoane de make-up pentru artistii teatrului parizian. Acestea cuprindeau culori realizate pe baza de grasime, cu nume inspirate din romane celebre, precum Jaloux sau Amoureux. Cu trei ani mai tarziu, Alexandre Napoleon Bourjois, asociatul lui Ponsin, a preluat intreaga afacere care urma sa-i poarte numele in intreaga lume.

In 1898, produsele Bourjois au pasit dincolo de scena teatrului, iar sloganul de pana atunci al brandului avea nevoie de o schimbare. Astfel, „Furnizor pentru teatre” s-a transformat in „Producator special pentru frumusetea doamnelor”. Gama companiei cuprindea deja peste 700 de produse: de la emblematicul blush pudra – stramosul cutiutei rotunde pe care o stim astazi, pana la pudra iluminatoare pe baza de orez, la farduri, lotiuni de par si cake-mascara – prima forma pe care a avut-o mascara.

Intre Belle Epoque si anii ’20, Bourjois si-a construit imaginea de brand modern, s-a bucurat de cunoastere internationala si a dezvoltat partea de publicitate a afacerii. Soir de Paris, unul dintre cele mai faimoase parfumuri din lume a acelei perioada, a purtat semnatura Bourjois. Produsul avea o aroma ambrat-floral-condimentata si a fost creat de Ernest Beaux.

Si pentru ca orice brand de frumusete are muza lui, Bourjois a creat, odata cu lansarea Mon Parfum (1924), personajul Babette. Babette era o femeie pariziana, cu un look sic, independenta, vesela si haioasa, caracteristici ce intruchipeaza femeia Bourjois si astazi, cand compania celebreaza 150 de ani de la infiintare. La multi ani, Bourjois!

1956 – Rujul Fidele a fost primul ruj care a combinat stralucirea cu rezistenta.

Foto si info: Bourjois

PUBLISHED ON 18.04.2013

more in Newsroom