ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Book Cover Tee in Las Vegas

Book Cover Tee in Las Vegas

Noemi Meilman a lansat cea de-a saptea editie Book Cover Tee, cu o poveste usor diferita de cea cu care ne-a obisnuit pana acum. Book Cover Tee ramane un proiect despre carti, despre prieteni si tineri creativi si prezinta in continuare o componenta caritabila. Locul in care aceasta editie a fost dezvoltata este insa altul. Aflata in Statele Unite, unde urmeaza in aceasta perioada cursurile Institutului de Arta din Las Vegas, Noemi a conceput noua colectie de carti purtabile in Las Vegas.

“Book Cover Tee continua. De aceasta data, actiunea s-a mutat in Las Vegas, marcand astfel cel de al saptelea volum din biblioteca inceputa in vara lui 2012. De aceasta data, regulile s-au schimbat putin. Copertele cartilor alese de invitati au fost create de catre doi studenti de la Institutul de Arta din Las Vegas, Atiya Clemente si Rheme Ragasa, care, alaturi de colega lor Hiwote Berhanu (printre altele fashion blogger, au format o echipa minunata. Au rezultat sapte coperte de carti purtabile, imprimate pe o editie limitata de 50 de tricouri. Aproape toate tricourile au fost cumparate in cadrul unui eveniment organizat la Stitch Factory din Downtown Las Vegas, un hub creativ pentru tinerii designeri de aici. Toti banii stransi din vanzarea tricourilor au fost donati catre The Animal Foundation Las Vegas,” spune Noemi Meilman.

Atiya Clemente, Noemi Meilman, Rheme Ragasa & Hiwote BerhanuAtiya Clemente, Noemi Meilman, Rheme Ragasa & Hiwote Berhanu

Cei sapte autori care au contribuit la conturarea acestei editii sunt:
Tina Mion, artist contemporan si restaurator de hoteluri – “The Visible World”, Mark Slouka (layout creat de Rheme Ragasa)
Carrie Carter Cooper, fondator si presedinte Las Vegas Fashion Council – “The cat in the hat”, Dr. Seuss (layout creat de Atiya Clemente)
Ray Angry, compozitor, keyboardist & producator muzical (il puteti vedea la Tonight Show, canta impreuna cu The Roots) – “The Alchemist”, Paulo Coelho (layout creat de Rheme Ragasa)
Mihai Nicodim, Nicodim Gallery L.A. & Bucuresti – “The Sum of All Fears”, Tom Clancy (layout creat de Rheme Ragasa)
Echipa Stitch Factory – “The Great Gatsby”, F. Scott Fitzgerald (layout creat de Rheme Ragasa)
Anaida Meline Cialikian, Artist Relations la Bobby Womack & Co – “The Kybalion”, Tarcher Cornerstone Editions (layout Atiya Clemente)
Noemi Meilman, care si-a ales cartea “Mistress of Modernism. The life of Peggy Guggenheim”, Mary V. Dearborn (layout Atiya Clemente)

Despre cum s-a conturat ideea acestui proiect si despre felul armonios in care s-a dezvoltat pe parcursul anilor, Noemi povesteste ca: “Book Cover Tee a inceput pe o plaja, in vara lui 2011. Poate ca suna ca un cliseu, dar ideea mi-a venit in timp ce imi savuram cafeaua rece cu lapte pe Plaja Gordon din Tel-Aviv. Am vrut sa aduc impreuna trei dintre lucrurile care ma preocupa destul de mult: placerea cititului, partea frumoasa a modei (tinerii designeri aflati la inceput de drum) si soarta animalelor abandonate. Un an mai tarziu, in vara lui 2012, a fost lansata prima editie Book Cover Tee, cu participarea unor prieteni apropiati, un fel de test care a devenit proiectul meu de suflet: tricouri imprimate cu coperte de carte, cartile preferate ale unor oameni minunati pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului. Fiecare a gandit cate o coperta pentru cartea preferata, iar tricourile de designer au fost vandute, profitul fiind donat catre Red Panda Romania, Iubirrre – acestor oameni extraordinari care salveaza sute de animale abandonate.”

Daca iti doresti sa urmaresti povestea Book Cover Tee, o poti face site-ul bookcovertee.com, pe Facebook sau Instagram.

Foto si info: Book Cover Tee

PUBLISHED ON 12.08.2015

more in Fashion Etc