INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

ARTA & DESIGN

10 conturi cu arta textila...

Oricat de mare ar fi aglomeratia in feed-ul meu de Instagram,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte

Bipolar – colectia Tomboy Hero

Am descoperit brandul Bipolar in 2011, prin intermediul liniei de tricouri unisex, care aduceau un tribut lui Toma Caragiu, Mariei Tanase si lui I.L. Caragiale. Aceasta a fost lansata la scurt timp dupa colectia de debut care isi propunea sa exploateze jocul gandirii dihotomice cu scopul de a genera optiuni. Anul acesta, Bipolar lanseaza Tomboy Hero, cea de-a treia colectie care continua calea de mijloc dintre doua lumi, mixand stiluri, texturi si idei.

Simplitatea designului pieselor de baza, concentrarea pe finisaje si croi se afla in contrast cu jocurile dintre texturi si unghiuri, suprapuneri si deconstructii. Aerul urban al colectiei este evidentiat prin intermediul a cinci propuneri de design, bazate pe lettering si typography, ce poarta semnatura Andrei Ograda si Vian Peanu de la The Type Collective. Provocarea pe care o ridica imprimeurile este de a expune mesaje care stimuleaza gandul ce merge mai departe de aparente.

„Tomboy Hero este modalitatea prin care am ales sa le transmitem oamenilor ca exista o diferenta mare intre ceea ce sunt cu adevarat si ceea ce societatea vrea de la ei si ca responsabilitatea de a schimba ceva le revine in mod egal”, spune Anca Nagea de la Bipolar.

Campania de promovare a colectiei reprezinta o colaborare intre Anca Nagea si Ioana Casapu. Povestind despre proiect, Ioana mentioneaza ca: „Pentru noi, Tomboy Hero a fost ca atunci cand Mica Sirena se intalneste cu Scufita Rosie si joaca impreuna un sotron magic, cu salturi teatrale, într-un colt de univers unde ploua adesea cu stele portocalii si cad comete.”

tomboyhero_bipolar-jpg

Fotografii de Ionut Staicu http://staicu.tumblr.com/
Styling & text Ioana Casapu http://ioanacasapu.tumblr.com/
Printuri The Type collective http://thetypecollective.com/
Lookbook layout The Type collective (Vian Peanu)
Make-up artist Maria Dragason (DallesGO Make-up)
Hairstilist Madalina Stefu

PUBLISHED ON 13.11.2013

more in Fashion Etc