AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Bipolar – colectia Tomboy Hero

Am descoperit brandul Bipolar in 2011, prin intermediul liniei de tricouri unisex, care aduceau un tribut lui Toma Caragiu, Mariei Tanase si lui I.L. Caragiale. Aceasta a fost lansata la scurt timp dupa colectia de debut care isi propunea sa exploateze jocul gandirii dihotomice cu scopul de a genera optiuni. Anul acesta, Bipolar lanseaza Tomboy Hero, cea de-a treia colectie care continua calea de mijloc dintre doua lumi, mixand stiluri, texturi si idei.

Simplitatea designului pieselor de baza, concentrarea pe finisaje si croi se afla in contrast cu jocurile dintre texturi si unghiuri, suprapuneri si deconstructii. Aerul urban al colectiei este evidentiat prin intermediul a cinci propuneri de design, bazate pe lettering si typography, ce poarta semnatura Andrei Ograda si Vian Peanu de la The Type Collective. Provocarea pe care o ridica imprimeurile este de a expune mesaje care stimuleaza gandul ce merge mai departe de aparente.

„Tomboy Hero este modalitatea prin care am ales sa le transmitem oamenilor ca exista o diferenta mare intre ceea ce sunt cu adevarat si ceea ce societatea vrea de la ei si ca responsabilitatea de a schimba ceva le revine in mod egal”, spune Anca Nagea de la Bipolar.

Campania de promovare a colectiei reprezinta o colaborare intre Anca Nagea si Ioana Casapu. Povestind despre proiect, Ioana mentioneaza ca: „Pentru noi, Tomboy Hero a fost ca atunci cand Mica Sirena se intalneste cu Scufita Rosie si joaca impreuna un sotron magic, cu salturi teatrale, într-un colt de univers unde ploua adesea cu stele portocalii si cad comete.”

tomboyhero_bipolar-jpg

Fotografii de Ionut Staicu http://staicu.tumblr.com/
Styling & text Ioana Casapu http://ioanacasapu.tumblr.com/
Printuri The Type collective http://thetypecollective.com/
Lookbook layout The Type collective (Vian Peanu)
Make-up artist Maria Dragason (DallesGO Make-up)
Hairstilist Madalina Stefu

PUBLISHED ON 13.11.2013

more in Fashion Etc