TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

INTERVIU

RAQUETTE x ALEXANDRA CASPRUF Jewelry....

La inceputul primaverii, unul dintre mesajele din inbox-ul meu venea cu…

ARTA & DESIGN

O micro-gradina intr-o lampa de...

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si…

INSPIRATIE

Machiaje pentru primavara-vara ’19. Ce...

In universul machiajului, trecerile de la un an la altul nu…

INSPIRATIE

Denimul prespalat & tie-dye, din...

De fiecare data cand scriu despre denim, imi vin in minte…

INSPIRATIE

Cromatica sezonului primavara-vara 2019

Pentru sezonul primavara-vara 2019, designerii par sa-si fi impartit roata culorilor,…

Inspiratie

Decoratiuni de Pasti. Idei usor de recreat acasa.

Cand eram copil, cadourile pentru cei dragi erau adesea facute de mine, la scoala sau acasa. La fel se intampla si cu unele decoratiuni pentru Sarbatori. Am lipit martisoare, iepurasi si ghirlande lungi din hartie. Am desenat felicitari peste felicitari, din care nu lipseau florile si inimile. Am cusut semne de carte pe etamina. Am crosetat si am tricotat fara sa termin neaparat ce am inceput. Indiferent de rezultatele acestor mici experimente, entuziasmul era de fiecare data la cote ridicate. Demersul de a cauta idei pentru acest articol a functionat ca madlena lui Proust. Mi-am amintit acel entuziasm si am realizat ca, indiferent de anii care ma despart de copilarie, e un sentiment care ma incearca si astazi cand lucrez ceva cu propriile maini. Nu ma refer la a scrie la tastatura, ci la a realiza obiecte palpabile, mici, simple, imperfecte. E drept ca am inlocuit cadourile facute de mine cu cele cumparate, iar situatia nu e foarte diferita nici la capitolul decoratiuni. Din cand in cand, fac insa loc pentru proiecte decorative DIY, iar Sarbatorile devin cele mai bune ocazii pentru asta. Am adunat cateva idei potrivite de Pasti si sper sa gasesti printre ele ceva care te inspira. Sarbatori fericite! ... Un cadou simbolic daca mergi in vizita Sarbatorile sunt despre a p...

Inapoi Inainte
Beautiful Yesterday, expozitie vintage @ GALATECA

Beautiful Yesterday, expozitie vintage @ GALATECA

In desfasurare acum la Galateca, expozitia 'The Rest is Tomorrow' exploreaza o noua dimensiune prin alaturarea unor piese vintage pretioase. Vernisajul 'Beautiful Yesterday' are loc sambata, 16 martie, intre orele 16.00 si 20.00, sub conceptul 'probeaza si pozeaza'. Vizitatoarele vor putea incerca, astfel, un look vintage, iar, daca isi doresc, vor fi fotografiate cu obiectul vestimentar preferat.

Creatiile contemporane ale designerilor romani Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo, sunt puse in oglinda cu creatii ce acopera perioada dintre sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului al XX-lea, incluzand feminitatea dantelelor edwardiene dar si minimalismul anilor ’40 sau ’60.

„GALATECA se transforma intr-un veritabil muzeu al modei. Colectiei existente i se alatura bijuterii care au incadrat perfect chipurile rebele ale unor femei fatale, palarii care au cunoscut gandurile nestiute ale unor femei cuminti, voalete ce au ascuns lacrimile unor femei frumoase, posete ce au tainuit mesaje patimase, evantaie ce au ascuns priviri indurerate, geloase, timide, fericite, nefericite. Indragostite…” spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA.

Exponatele fac parte din colectiile Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu.

Colectia personala a Oanei Cretu este una din cele mai importante colectii de moda veche din Romania, cu piese ce apartin chiar si sec. al XVIII-lea. Unul dintre promotorii curentului vintage in tara, Oana Cretu a deschis primul magazin vintage online in 2006: Vintage Boutique. Cristina Deutsch anima universul vintage de la noi prin diverse activitati in domeniu: cel mai mare magazin vintage din Romania (Vintage Wardrobe), blogul de „politie” vintage, prezente la targurile de profil. Raluca Alexandru este un colectionar specializat pe palarii . In prezent, colectia ei numara peste 400 de obiecte, din perioada 1815-1960. Colectia Iuliei Gorneanu este centrata pe finetea tehnicii si cuprinde cele mai variate piese: de la straie traditionale romanesti pana la palarii, posete sau dantela veche.

Expozitia Beautiful Yesterday poate fi vizitata la GALATECA intre 16 si 30 martie.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 12.03.2013

more in Newsroom