HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Beautiful Yesterday, expozitie vintage @ GALATECA

Beautiful Yesterday, expozitie vintage @ GALATECA

In desfasurare acum la Galateca, expozitia 'The Rest is Tomorrow' exploreaza o noua dimensiune prin alaturarea unor piese vintage pretioase. Vernisajul 'Beautiful Yesterday' are loc sambata, 16 martie, intre orele 16.00 si 20.00, sub conceptul 'probeaza si pozeaza'. Vizitatoarele vor putea incerca, astfel, un look vintage, iar, daca isi doresc, vor fi fotografiate cu obiectul vestimentar preferat.

Creatiile contemporane ale designerilor romani Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Badala, Lucian Broscatean, Dinu Bodiciu si Carla Szabo, sunt puse in oglinda cu creatii ce acopera perioada dintre sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului al XX-lea, incluzand feminitatea dantelelor edwardiene dar si minimalismul anilor ’40 sau ’60.

„GALATECA se transforma intr-un veritabil muzeu al modei. Colectiei existente i se alatura bijuterii care au incadrat perfect chipurile rebele ale unor femei fatale, palarii care au cunoscut gandurile nestiute ale unor femei cuminti, voalete ce au ascuns lacrimile unor femei frumoase, posete ce au tainuit mesaje patimase, evantaie ce au ascuns priviri indurerate, geloase, timide, fericite, nefericite. Indragostite…” spune Iulia Gorneanu, Project Manager GALATECA.

Exponatele fac parte din colectiile Oana Cretu, Cristina Deutsch, Raluca Alexandru si Iulia Gorneanu.

Colectia personala a Oanei Cretu este una din cele mai importante colectii de moda veche din Romania, cu piese ce apartin chiar si sec. al XVIII-lea. Unul dintre promotorii curentului vintage in tara, Oana Cretu a deschis primul magazin vintage online in 2006: Vintage Boutique. Cristina Deutsch anima universul vintage de la noi prin diverse activitati in domeniu: cel mai mare magazin vintage din Romania (Vintage Wardrobe), blogul de „politie” vintage, prezente la targurile de profil. Raluca Alexandru este un colectionar specializat pe palarii . In prezent, colectia ei numara peste 400 de obiecte, din perioada 1815-1960. Colectia Iuliei Gorneanu este centrata pe finetea tehnicii si cuprinde cele mai variate piese: de la straie traditionale romanesti pana la palarii, posete sau dantela veche.

Expozitia Beautiful Yesterday poate fi vizitata la GALATECA intre 16 si 30 martie.

Foto si info: Galateca

PUBLISHED ON 12.03.2013

more in Newsroom