ARTA & DESIGN

VEGETAL. Natura intr-o expozitie de...

Expozitia VEGETAL e o invitatie de a explora frumusetea naturii in…

INSPIRATIE

Cool shades & sunny memories

Primii mei ochelari de soare aveau rame negre si lentile albastre,…

INSPIRATIE

Bijuterii cu majuscule

Un timp, am simtit ca pandantivele cu initiala numelui nu sunt…

EDITOR'S CHOICE

CROCHET sau cum se impleteste...

“The crochet” este un trend care se impleteste perfect vara aceasta….

EDITOR'S CHOICE

Cum traduce Dries Van Noten...

Pe la inceputul primaverii, Dries Van Noten anunta colectiile de debut…

HOT TREND

Casele de moda deschid larg...

Formularea moda si frumusete e intalnita atat de des, incat ar…

INSPIRATIE

Anya Hindmarch, Sister Jane &...

Hainele se citesc cel mai bine atunci cand sunt imbracate, cand…

We like

“Subscribe and share” sau, mai bine, aplauze

"Subscribe and share" este o piesa de teatru care vorbeste despre comedia din vietile noastre virtuale, dar si despre tristetea pe care o aduce ea in cele reale. Replicile actuale au puterea de a decupa propria noastra realitate in scene foarte clare. Ele sunt o oglinda perfecta pentru imaginea de clovn in care care ne imbraca egoul desfranat si, pe alocuri, patologic din social media. Si redau perfect preocuparea noastra oarba si complet inutila pentru admiratia celorlalti, in orice s-ar masura ea: like-uri, fani, audienta, votanti. Sursa comicului este, de fapt, un comportament caricatura in care nu mai exista reflexiv, ci doar reflex, si pe care il adoptam fiecare in diverse doze, atunci cand cumparam iluzia unei echivalente intre expunere si succes. Iar aceasta iluzie incurajeaza si capitalizeaza tendintele exhibitioniste in care documentam orice moment, orice interactiune si publicam "gandul imediat" si "convingerea noastra". Astfel ajungem sa valorizam banalitatea existentiei de zi cu zi sau, mai rau, sa "editam" si sa "reformulam" realitatea in functie de convingeri sau interese. Cronologia actelor este exact ca in realitate. Un circ al compromisurilor si al ipocriziei, o goana nebuna dupa aparenta, care la inceput iti vinde iluzia unui joc nevinovat si deloc per...

Inapoi Inainte
Band of Creators goes to Futureland.

Band of Creators goes to Futureland.

11 designeri si-au prezentat colectiile toamna-iarna 2016 in cadrul fashion show-ului Band of Creators goes to Futureland, desfasurat pe 6 octombrie la Galeriile World Trade Center din Bucuresti.

Despre cum arata viitorul in moda, au vorbit prin creatiile lor vestimentare: Ioana Ciolacu, Andra Handaric, Magdalena Butnariu, Oana Lupas, Almaz, Florentina Giol, Ana Maria Gal, Anca Belbe, Diana Flore, Emese Bako si Venera Arapu. Viziunile lor estetice diferite au conturat un discurs ce a captat atentia invitatilor, printre care s-au aflat vedete, editori si fashion bloggeri.

Prezentata in februarie la Berlin Fashion Week, colectia Ioanei Ciolacu este una feminina si foarte usor de purtat. Croite din materiale confortabile, piesele prezinta imprimeuri cu animale exotice, combinate adesea cu cele grafice. Un alt element ce defineste colectia sunt franjurile lungi. Aplicate pe rochii, fuste sau topuri, acestea amplifica miscarile corpului, conferind tinutelor un look foarte chic.  Printre favoritele noastre se regasesc si tinutele all-black, semnate Andra Handaric, precum si colectia Anei Maria Gal, inspirata de tehnicile traditionale de tesere. Tot la traditiile romanesti a apelat si Oana Lupas, care propune piese versatile, cu broderii realizate manual, in culori intense. Ne-au placut si formele create de Magdalena Butnariu prin suprapunerile de materiale cu texturi diferite, precum si  felul in care designerul a inlocuit imprimeurile clasice cu plante naturale presate.

Cele unsprezece colectii prezentate in cadrul show-ului sunt disponibile in exclusivitate in magazinul Band of Creators de pe strada Benjamin Franklin nr 14 si online, pe www.bandofcreators.com. Pe 10 si 11 octombrie, aceste colectii vor ajunge in pop-up shop-ul de la Artmark, unde li se vor alatura alti 15 designeri de haine si accesorii, dar si stilisti care vor oferi celor interesati consultanta vestimentara. Beauty District va avea un corner in care vor oferi gratuit servicii de manichiura si hair styling.

Foto via Band of Creators

PUBLISHED ON 08.10.2015

more in Newsroom