ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
ATELIERUL DE PANZA: sacose prietenoase cu mediul si societatea

ATELIERUL DE PANZA: sacose prietenoase cu mediul si societatea

Atelierul de panza este un puzzle de valori imbinate perfect. Piesele lui - valorile economice, sociale si cele legate de mediu - se potrivesc pentru a oferi ceva unitar. Daca intr-o activitate economica aceste piese nu se imbina intotdeauna si trebuie fortate, ba taind coltul unei piese de mediu, ba injumatatind componenta sociala, la Atelierul de panza, toate acestea se potrivesc.

Atelierul de panza este o initiativa ingenioasa a echipei Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, inceput in 2009, si urmareste sa aplice valorile dezvoltarii durabile, astfel ca se canalizeaza pe 3 laturi de baza: sociala, de mediu si economica.

In Atelier se tes si se graveaza sacose de panza inedite, colorate de mesaje simpatice si responsabile cu mediul. Sacosele sunt realizate din bumbac tesut local, neinalbit, nevopsit si netratat, iar eticheta din hartie e reciclata pentru a obtine o sacosa de panza cu 0 resturi de productie.
Realizarea acestor produse revine unor persoane cu o poveste. Sacosele sunt realizate manual de persoane aflate in dificultate, majoritatea cu probleme sociale. Angajarea lor in cadrul atelierului este un demers pentru a le imbunatati situatia, pentru a le oferi ocazia de a castiga experienta profesionala, de a-i invata sa lucreze intr-o echipa, de a se deprinde cu anumite norme de lucru si, in final, de a se integra mai usor pe piata muncii.

 

Sacosele sunt personalizate printr-o tehnica aparte, linogravura. Se ia o bucata de linoleum, o dalta, o mica presa, vopsea si se incearca imprimarea mesajului pe obiecte.

Gasesti sacosele in toate librariile Humanitas din tara, in benzinariile OMV, la Bacania Coco, din Bucuresti, in magazinele de cosmetice bio Natural Paris, din Bucuresti, in magazinul The Earth Collection (Cluj) si la ceainaria Tabiet.

Foto: http://atelieruldepanza.ro/

 

PUBLISHED ON 19.01.2012

more in Newsroom