AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
ATELIERUL DE PANZA: sacose prietenoase cu mediul si societatea

ATELIERUL DE PANZA: sacose prietenoase cu mediul si societatea

Atelierul de panza este un puzzle de valori imbinate perfect. Piesele lui - valorile economice, sociale si cele legate de mediu - se potrivesc pentru a oferi ceva unitar. Daca intr-o activitate economica aceste piese nu se imbina intotdeauna si trebuie fortate, ba taind coltul unei piese de mediu, ba injumatatind componenta sociala, la Atelierul de panza, toate acestea se potrivesc.

Atelierul de panza este o initiativa ingenioasa a echipei Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, inceput in 2009, si urmareste sa aplice valorile dezvoltarii durabile, astfel ca se canalizeaza pe 3 laturi de baza: sociala, de mediu si economica.

In Atelier se tes si se graveaza sacose de panza inedite, colorate de mesaje simpatice si responsabile cu mediul. Sacosele sunt realizate din bumbac tesut local, neinalbit, nevopsit si netratat, iar eticheta din hartie e reciclata pentru a obtine o sacosa de panza cu 0 resturi de productie.
Realizarea acestor produse revine unor persoane cu o poveste. Sacosele sunt realizate manual de persoane aflate in dificultate, majoritatea cu probleme sociale. Angajarea lor in cadrul atelierului este un demers pentru a le imbunatati situatia, pentru a le oferi ocazia de a castiga experienta profesionala, de a-i invata sa lucreze intr-o echipa, de a se deprinde cu anumite norme de lucru si, in final, de a se integra mai usor pe piata muncii.

 

Sacosele sunt personalizate printr-o tehnica aparte, linogravura. Se ia o bucata de linoleum, o dalta, o mica presa, vopsea si se incearca imprimarea mesajului pe obiecte.

Gasesti sacosele in toate librariile Humanitas din tara, in benzinariile OMV, la Bacania Coco, din Bucuresti, in magazinele de cosmetice bio Natural Paris, din Bucuresti, in magazinul The Earth Collection (Cluj) si la ceainaria Tabiet.

Foto: http://atelieruldepanza.ro/

 

PUBLISHED ON 19.01.2012

more in Newsroom