HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Atelier by Tulemod @ Hotspot Fashion, 30 octombrie

In cadrul conferintei Hotspot Fashion de pe 30 octombrie, CTO Dr. Radu Orghidan va prezenta aplicatia de e-commerce Atelier by Tulemod. Lansata in premiera la Salonul Romanian Fashion Trends & Brands din 2014, aceasta isi propune sa redefineasca modul in care utilizatorii, designerii si retailerii interactioneaza online.

Aplicatia americana Atelier recreeza avataruri 3D, ofera body-model-uri realiste si promite sa optimizeze stocurile prin analiza bazei de date. Produsul este oferit de Tulemod, companie start up 100% romaneasca, specializata in servicii digitale de fashion interactiv, a caror fondatori, Daniela Florescu si Bogdan Pintea, sunt stabiliti in Silicon Valley, cu departamente de cercetare si dezvoltare in Seattle si in Cluj-Napoca.

Participantii la Hotspot Fashion vor descoperi beneficiile pe care le poate aduce aceasta aplicatie atat designerilor, cat si retailerilor online cu stocuri mari. Radu Orghidan va dezvalui date si statistici care vorbesc despre preferintele clientilor, aflate din activitatea generata de utilizatori.

Aplicatia permite designerilor si brandurilor sa creeze mostre care sunt modelate si incarcate in baza de date a aplicatiei. Utilizatorul are posibilitatea de a-si distribui imaginea prin intermediul Facebook, Twitter sau Pinterest, oferind profesionistilor date si statistici in timp real ce vor fi folosite la previziunea tendintelor. Datele extrase din comportamentul clientilor ajuta la stimularea pietei pentru receptarea noilor creatii. Astfel se minimizeaza riscul investitiei in producerea acestora si se maximizeaza beneficiile oferind informatii despre pozitionarea brandului si despre preferintele utilizatorilor.

In data de 30 octombrie, participantii la Hotspot Fashion vor avea ocazia sa afle si alte noutati de pe acest segment, de la speakeri care vin din UK, Bucuresti si Cluj: Colby Hanks, Online Analyst Estee Lauder, Cristina Popa, Head of Customer Service Fashiondays, Ana Sipciu, Industry Manager Google, Liana Martin, autor carti si fashion editor fashionandbeauty.ro, Mirela Bucovicean, owner Molecule-f, Alina Ceusan, lifestyle blogger, Andreea Beltic, owner Alo-Moda, Adelina Catinas, owner Cathias Edeline. Programul poate fi consultat pe http://hotspotfashion.ro, unde se pot face si inregistrarile.

Foto si info: Hotspot Fashion

PUBLISHED ON 22.10.2014

more in Fashion Etc