EDITOR'S CHOICE

Detalii sic de pe covorul...

Coafuri cu parul desfacut si aranjat in asa fel incat sa…

ARTA & DESIGN

RDW10. Un mesaj, un concept,...

Cea de-a 10-a editie Romanian Design Week (RDW10) exploreaza posibilele trasee…

EDITOR'S CHOICE

Barceloning (deocamdata, doar cu gandul)

Mi-e dor de Barcelona. Am vizitat-o in urma cu peste zece…

WE LIKE

“Subscribe and share” sau, mai...

“Subscribe and share” este o piesa de teatru care vorbeste despre…

EDITOR'S CHOICE

Serialele cu care ne relaxam...

In ultima perioada, serialele par a fi printre putinele lucruri pe…

INSPIRATIE

Un pas in plus la...

Un pas in plus la coafura de zi cu zi poate…

INSPIRATIE

Bucuria machiajului

Conceptul joyspotting se refera la identificarea si concentrarea atentiei asupra lucrurilor…

Editor's Choice

Arta tablourilor vii

Imi place cum suna aceasta expresie: arta tablourilor vii. Imi pare cum nu se poate mai potrivita pentru a descrie aranjamentele florale in stil japonez (ikebana). Am devenit constienta de predilectia mea pentru ikebana relativ recent. Cred ca un follow hotarat pe Instagram a incurajat platforma sa imi arate tot felul de tablouri vii carora le-as putea da inimioare, iar eu m-am bucurat de asta si, adesea, am fost extrem de impresionata de ce vedeam in fotografii. Simplitatea si echilibrul sunt printre elementele care definesc, de obicei, lucrurile pe gustul meu, deci nu e de mirare ca rezonez atat de mult cu aceste compozitii. Asimetria, insa, mai putin. Pana de curand, as fi ales, fara sa clipesc, simetria. Si totusi, fara asimetrie, ikebana nu exista. Cuvintele artistei florale Emily Thompson din articolul The Rise of Modern Ikebana, publicat pe nytimes.com cu ani in urma, mi-au clarificat nedumerirea atat de usor: "Asa cum asimetria este definita de simetrie, ikebana este intotdeauna prezenta atunci cand cineva lucreaza cu florile." Principiile si simbolurile care stau la baza aranjamentelor in stil japonez m-au determinat sa chestionez de unde vine nevoia mea de a scrie despre ele acum. Sunt in trend? Se poate, dar parca e mai mult de atat. Sunt genul de persoana ...

Inapoi Inainte

AraArt. Expozitie si licitatie

Pe 25 februarie, AraArt organizeaza o licitatie ce reuneste peste 150 de lucrari arta plastica si decorativa, semnate de artisti precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Stefan Luchian, Nicolae Vermont sau Arthur Verona. Evenimentul ce va avea loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), de la ora 19:00, este precedat de o expozitie deschisa publicului pentru 3 zile.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt, www.araart.ro. Expozitia poate fi vizitata intre 23-25 februarie, orele 11.00 – 19.00.

Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din 2005. Galeria s-a remarcat prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei sau I.N.O.E.). In plus, AraArt ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.

Francisc Sirato: Crizantemele
arart_expo1

Nicolae Vermont: Chioggia

arart_expo4

Arthur Verona: Scena romantica

arart_expo3

Constantin Artachino: Barci pescaresti

arart_expo7

Theodor Pallady: Ghiveciul cu ficus

arart_expo5

Ștefan Luchian: Copacii ruginii

arart_expo6

Jean Alexandru Steriadi: Veliere

arart_expo2

Foto si info: AraArt

PUBLISHED ON 23.02.2015

more in Newsroom