INSPIRATIE

5 trenduri in coafura pentru...

Ce coafuri se poarta in sezonul primavara-vara 2019? Daca ti-ai pus…

RED CARPET

Elle Fanning @ Deschiderea Festivalului...

Elle Fanning si-a facut aparitia la ceremonia de deschidere a Festivalului…

HOT TREND

Ce accesorii pentru par sunt...

Accesoriile pentru par reprezinta o modalitate la indemana de a schimba…

RED CARPET

Tinute spectaculoase de la Met...

Camp: Notes on Fashion este expozitia conceputa, pentru aceasta primavara, de…

TRIED & TESTED

3 produse incluse recent in...

Cand povestesc prietenelor despre anumite produse de ingrijire a tenului pe…

ARTA & DESIGN

CONIFERA, o instalatie printata 3D...

CONIFERA este o instalatie de mari dimensiuni, printata 3D din lemn…

INSPIRATIE

Mici trucuri de mare efect,...

Nu am urmat inca, de la un cap la altul, metoda…

Arta & Design

O micro-gradina intr-o lampa de teracota

Am mai vorbit despre pasiunea mea pentru corpurile de iluminat si pentru plantele de apartament, atat separat, cat si impreuna, atunci cand am aflat despre diferite proiecte de design care imbina ambele componente intr-un singur produs. Un 2 in 1 este si lampa - germinator conceputa de Caterina Vianna si Ferran Gesa, fondatorii Benditas Studio. Numita Brot, ea nu este creata, insa, pentru a gazdui plante strict ornamentale, ci vlastari comestibili, buni de adaugat in salate si nu numai. Mi-i amintesc din diverse retete pe cei de floarea soarelui, ridiche rosie, broccoli sau mazare, insa toate tipurile de vlastari folositi in bucatarie reprezinta o sursa importanta de nutrienti pentru organism. Conform Benditas Studio, "brot" inseamna in catalana "vlastar", iar lumina emanata de lampa din teracota contribuie nu doar la o ambianta placuta in incaperea in care sta suspendata, ci si la buna crestere a semintelor plantate in recipientul din otel inoxidabil, aflat in interior. Pentru cei doi designeri, lampa reprezinta un dialog intre mancare si mobilier, un dialog pe care isi propun sa-l dezvolte in continuare, prin proiectele lor. Deloc intamplator, descrierea activitatii studio-ului lansat de ei, anul acesta, in Barcelona este "furniture for food". In februarie 2019, Br...

Inapoi Inainte

AraArt. Expozitie si licitatie

Pe 25 februarie, AraArt organizeaza o licitatie ce reuneste peste 150 de lucrari arta plastica si decorativa, semnate de artisti precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Stefan Luchian, Nicolae Vermont sau Arthur Verona. Evenimentul ce va avea loc la Casa Capsa (Sala de Marmura), de la ora 19:00, este precedat de o expozitie deschisa publicului pentru 3 zile.

Lucrarile si detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Arta si Casei de Licitatii AraArt, www.araart.ro. Expozitia poate fi vizitata intre 23-25 februarie, orele 11.00 – 19.00.

Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din 2005. Galeria s-a remarcat prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei sau I.N.O.E.). In plus, AraArt ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.

Francisc Sirato: Crizantemele
arart_expo1

Nicolae Vermont: Chioggia

arart_expo4

Arthur Verona: Scena romantica

arart_expo3

Constantin Artachino: Barci pescaresti

arart_expo7

Theodor Pallady: Ghiveciul cu ficus

arart_expo5

Ștefan Luchian: Copacii ruginii

arart_expo6

Jean Alexandru Steriadi: Veliere

arart_expo2

Foto si info: AraArt

PUBLISHED ON 23.02.2015

more in Newsroom