AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

RED CARPET

Met Gala 2021. Cod vestimentar:...

Dupa o pauza de un an, Met Gala a revenit ieri…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte

Alice Munro – Premiul Nobel pentru literatura

Alice Munro (82 de ani) este castigatoarea premiului Nobel pentru literatura de anul acesta. Autoare de proza scurta, Munro creeaza, prin fiecare povestire, nucleul unui roman pe care alege sa nu-l dezvolte, considerand ca poti spune mai multe si cu mai mult substrat prin putine cuvinte.

Munro observa cu acuitate si scrie cu substanta, iar maiestria ei a fost recunoscuta in nenumarate randuri. Autoarea canadiana a fost recompensata cu prestigiosul Giller Prize de doua ori, in 1998 si in 2004, a castigat Man Booker International Prize in 2012, iar astazi Nobelul vine ca o incununare a carierei.

In Romania, Editura Litera a tradus-o si publicat-o pe Alice Munro, cartea Prea multa fericire semnata de autoare aparand pe piata in 2009. Volumul cuprinde zece povestiri, diferite ca tematica, intindere, localizare geografica si timp, dar cu o atmosfera usor asemanatoare. Indiferent de subiect, de multe ori violent, miza povestirii pare sa fie aceea de a surprinde un moment decisiv in interiorul personajului principal.

Foto si info: Editura Litera

PUBLISHED ON 10.10.2013

more in Newsroom