INSPIRATIE

Trucuri de machiaj folosite de...

Tutorialele make-up artistei Lisa Eldridge reprezinta unul dintre locurile de pe…

INSPIRATIE

Ateliere creative sau cum sa...

Practicarea unei activitati recreative, cu care rezonam, poate fi o modalitate…

ARTA & DESIGN

Back Side – Fashion from...

Expozitia Back Side – Fashion from Behind de la Paris aduce…

EDITOR'S CHOICE

Rochia midi pentru zile lungi...

Hainele confortabile imi definesc stilul inca dinainte de-a sti ca am…

ARTA & DESIGN

Roos Kalff aduce la lumina...

Roos Kalff realizeaza corpuri de iluminat si obiecte decorative din farfurioare,…

INSPIRATIE

Tinute couture in alb &...

Saptamana Modei Haute Couture de la Paris, dedicata colectiilor pentru sezonul…

INSPIRATIE

Effortless chic. Codul vestimentar al...

Daca vara ar avea un cod vestimentar, expresia effortless chic i…

Amintiri

Cum ne amintim azi tinuta de la banchet

Din una in alta, conversatia a ajuns pana la sfarsitul clasei a 8-a. Mai exact, la primul banchet din viata noastra si la tinutele purtate cu acea ocazie. Vorbeam cu o prietena pe messenger, iar replicile noastre au inceput sa curga in siraguri de cuvinte, incheiate cu emoji-uri zambitoare. Au trecut mai mult de 20 de ani de atunci, dar memoria noastra a pastrat vii anumite detalii. M-am intrebat daca asta e soarta inevitabila a tinutelor de la banchetele de absolvire: sa ne faca sa zambim peste ani de rezultatele exercitiilor noastre de styling, rezolvate cu mai multa sau mai putina stangacie. Dupa povestea mea, as spune ca da, dar cum suna alte povesti? Pentru o imagine mai ampla, am invitat cateva prietene sa-mi impartaseasca amintirile lor despre tinuta de la primul banchet sau de la cel care le inspira mai tare. … Start wearing purple Laura Ionescu, creative freelancer si cofondatoare Dume de mestecat Nu eram foarte entuziasmata de balul de absolvire pentru ca fusese un an greu. In plus, balul se intampla inainte de BAC, ceea ce mi se parea de parca ne fortam norocul. Eu eram printre enervantii aia care credeau ca-l vor pica, dupa care luau nota mare. Am stiut din prima cu ce o sa ma imbrac pentru ca sora-mea imi luase rochia cu trei ani inainte, facand afacer...

Inapoi Inainte

Alice Munro – Premiul Nobel pentru literatura

Alice Munro (82 de ani) este castigatoarea premiului Nobel pentru literatura de anul acesta. Autoare de proza scurta, Munro creeaza, prin fiecare povestire, nucleul unui roman pe care alege sa nu-l dezvolte, considerand ca poti spune mai multe si cu mai mult substrat prin putine cuvinte.

Munro observa cu acuitate si scrie cu substanta, iar maiestria ei a fost recunoscuta in nenumarate randuri. Autoarea canadiana a fost recompensata cu prestigiosul Giller Prize de doua ori, in 1998 si in 2004, a castigat Man Booker International Prize in 2012, iar astazi Nobelul vine ca o incununare a carierei.

In Romania, Editura Litera a tradus-o si publicat-o pe Alice Munro, cartea Prea multa fericire semnata de autoare aparand pe piata in 2009. Volumul cuprinde zece povestiri, diferite ca tematica, intindere, localizare geografica si timp, dar cu o atmosfera usor asemanatoare. Indiferent de subiect, de multe ori violent, miza povestirii pare sa fie aceea de a surprinde un moment decisiv in interiorul personajului principal.

Foto si info: Editura Litera

PUBLISHED ON 10.10.2013

more in Newsroom