HOT TREND

Imbracamintea matlasata. Cat de cool...

Imbracamintea matlasata este nelipsita de pe scena tendintelor pentru sezonul rece,…

AMINTIRI

Orasul ca scena pentru arta

Cand orasul devine scena pentru arta, atmosfera obisnuita a strazilor si…

CATWALK

#LoveBringsLove

45 de case de moda si designerii lor au adus un…

EDITOR'S CHOICE

Inele ca mici sculpturi purtabile

Care este piesa ta de bijuterie preferata? E o intrebare pe…

INSPIRATIE

Tres Chic

Cand m-am uitat peste tinutele participantelor la Saptamana Modei de la…

WE LIKE

Videoclipuri cu coregrafii care te...

Pot sa ma inveselesc sau, dimpotriva, sa ma balacesc in butoiul…

INSPIRATIE

Filme si tinute de vazut....

Pentru mine, din ipostaza de redactor la Petocuri.ro, marile festivaluri de…

Hot Trend

Cum mai arata relatia noastra cu machiajul

Distantarea sociala a provocat, vrand-nevrand, si o distantare intre noi si lumea machiajului. Multe activitati pentru care ne aranjam in functie de stilul nostru inainte de a iesi din casa au disparut o perioada buna, iar, cand situatia a revenit cat de cat la ritmul pe care il aveam inainte de pandemie, unele dintre noi am reluat relatia obisnuita pe care o aveam cu machiajul, altele, cum e si cazul meu, nu chiar. Stii exercitiile alea in care iti imaginezi ce ai alege daca ar trebui sa pastrezi trei obiecte din viata ta, fie ca mergi pe o insula pustie, fie ca nu. Ei bine, daca m-ar fi intrebat cineva asta in legatura cu trusa mea de machiaj (destul de minimalista de altfel), pana in luna martie a anului trecut, as fi raspuns ca pot renunta la orice altceva, atata timp cat nu e vorba despre anticearcan, eyeliner si mascara. Consideram ca m-as putea descurca bine-mersi cu aceste trei produse. Eyelinerul era o emblema a machiajului meu. Ani de zile, am trasat atatea linii alungite pe pleoapele superioare, incat am ajuns sa am impresia ca le-as putea face si fara ajutorul oglinzii. Cand m-am trezit, la un moment dat, in situatia de a incerca asta, a devenit cat se poate de clar ca nu, nu pot de fapt. Dupa luna martie a anului trecut, am descoperit ca, totusi, pot si fara ey...

Inapoi Inainte
Alice Lin in Tara Minunilor

Alice Lin in Tara Minunilor

Lucrarile artistei Xu Linlin, aka Alice Lin, stabilesc o punte de legatura intre traditie si suprarealism. Acestea sunt realizate pe hartie de orez, prin tehnici de pictura traditionala chineza, folosind acuarela si pigmenti minerali naturali. Cand le-am vazut pentru prima oara, am avut impresia ca Alice ilustreaza amalgamul de ganduri care ii invaluie personajele, un hibrid intre oameni si animale. Luate rand pe rand, elementele din compozitiile ei elaborate exista. Impreuna insa, ele depasesc limitele posibilului.

alice lin ilustratie pictura tehnica traditionala chineza

Inca din copilarie, curiozitatea si nerabdarea m-au determinat sa imi imaginez la ce ma gandesc, la ce mi-a parut cu adevarat interesant in aceasta lume sau chiar la lucruri care par de pe alta planeta. Arta ma ajuta sa reflectez asupra felului in care am crescut si m-am dezvoltat ca om pe parcursul vietii, nu prezinta doar reactii la circumstantele mele de la inceput. Cred ca imaginatia este o stiinta interesanta,” mi-a povestit Alice Lin despre inspiratia din spatele lucrarilor ei.

In prezent, artista locuieste in Beijing, unde lucreaza pe cont propriu, atat ca ilustrator, cat si ca 3D art director. Picteaza de la varsta de 5 ani. A inceput prin invatarea tehnicilor traditionale chineze, iar la varsta de 14 ani, in perioada in care s-a pregatit pentru admiterea la scoala de arte frumoase, si-a insusit si tehnici de pictura si desen specifice artei europene. “Folosesc in continuare tehnica de pictura traditionala chineza, dar pentru a realiza picturi si ilustratii contemporane.”

Formele si culorile pe care Alice Lin le foloseste confera personajelor ei fantastice o stare de melancolie. “De obicei, realizarea unei lucrari dureaza intre doua saptamani si o luna. Chiar mai mult, in cazul unor lucrari de dimensiuni mai mari.” De altfel, lucrarile ei cer sa le acorzi timp si atunci cand le privesti. De fiecare data cand am revenit asupra uneia dintre ele, noi detalii mi-au captat atentia… o limba care iese dintr-un ceainic, corpul unei femei acoperit partial de flori, o ciuperca de padure cu ureche de iepure.

Daca iti doresti sa descoperi mai multe despre universul ei creativ, viziteaza-i contul de pe behance.net!

PUBLISHED ON 24.08.2016

more in Mood Board