ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

Romanian Papergirl 3 – Cum a fost distributia rolelor de arta

140 de trecatori alesi la intamplare au primit un cadou neasteptat: o rola cu lucrari de arta. Duminica, a avut loc distributia Romanian Papergirl, un proiect ce aduce arta mai aproape de oameni.

Chiar daca ziua de 17 septembrie a inceput cu vreme capricioasa, ploaia s-a potolit pana la ora 16 si nu a intervenit peste planurile distributiei Romanian Papergirl. Anul acesta, traseul a inceput de la Saint Ink de pe strada Doamnei din Bucuresti, unde a avut loc timp de 2 saptamani expozitia tuturor lucrarilor. De aici, cei 10 voluntari s-au indreptat pe biciclete spre parcul Tineretului, impartind role de arta oamenilor de pe strada.

„Ne-am distrat foarte bine si anul asta la distributie. Cred ca e partea preferata a tuturor. Din cauza ploii strazile erau mai goale, dar noi am fost mai organizati si nu ne-am mai pierdut unii de altii”, spune Andreea Gazdaru care coordoneaza impreuna cu Bianca Mihai proiectul Romanian Papergirl. „Oamenii au fost si entuziasmati si mai putin interesati si speriati ca le cerem bani sau ca le facem o gluma proasta. Pentru a-i incuraja sa primeasca rolele, am practicat metoda inventata anul trecut de Andreea de a le spune in cor <ia-o, e pentru tine!> La final, in Parcul Tineretului unde ne-am si oprit, oamenii au fost mai interesati sa primeasca o rola de lucrari, unii chiar mai multe”, isi aminteste Bianca, zambind. „Pentru mine, distributia a fost la fel de distractiva ca de fiecare data”, adauga ea.

Fotografii Romanian Papergirl

Cea de-a treia editie a distributiei a avut loc pentru prima oara in acelasi timp cu cea din alt oras din tara unde se desfasoara proiectul. In Iasi, distributia a fost una cat se poate de inedita, pentru ca unii paperboys voluntari au pedalat pe biciclete mutant, lucru ce a starnit curiozitatea trecatorilor. „Am vehiculat de ceva vreme ideea de a ne sincroniza cea de-a treia etapa a proiectului cu Papergirl Iasi si ne-am bucurat ca am reusit sa distribuim cumva impreuna. Am vorbit cu Bogdan de la Papergirl Iasi care e incantat de reactia primitorilor si de bucuria cu care acestia au privit bicicletele mutant cu care s-a realizat distributia,” povesteste Bianca.

Fotografii Papergirl Iasi. Mai multe imagini, gasesti aici!

Initiat in 2006 la Berlin, de Aisha Ronniger, proiectul Papergirl a fost adoptat imediat de orase din intreaga lume. Papergirl a pedalat deja prin Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Portland, Charlotte, Sao Paulo si Northampton. In 2010 a ajuns la Bucuresti si, apoi, in alte cateva orase din tara. Descopera mai multe despre proiect in interviul PeTocuri realizat cu Bianca Mihai si Andreea Gazdaru! Click aici!

Foto: Oana Manea pentru Romanian Papergirl; Papergirl Iasi

PUBLISHED ON 19.09.2012

more in Newsroom