ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Note florale. Rebecca Louise Law.
Arta & Design
Autor: Elena Bagescu

Note florale. Rebecca Louise Law.

“Vreau sa duc oamenii intr-o lume fantastica.” E discursul simplu al britanicei Rebecca Louise Law, o artista de 35 de ani care nu a fost niciodata pasionata de gradinarit, ci mai degraba de cum se transforma florile cand se ofilesc si nu mai prezinta interes pentru cei mai multi dintre noi.

Artista a descoperit aceasta pasiune in copilarie, cand atarna pe zeci de sfori margaretele cultivate de parintii ei – o metoda ce contribuie si astazi la construirea instalatiilor. “Parintii mei au vrut cu tot dinadinsul ca eu si fratii mei sa iubim natura si am vrut sa impartasesc aceasta experienta a copilariei mele cu cei care pasesc intr-o galerie, sa aduc ruralul intr-un spatiu urban.[…] Imi face mare placere ca oamenii sa ia parte la crearea instalatiilor mele, asa ca la fiecare expozitie mare ma ajuta ori voluntari, ori personalul galeriei in care expun,” povesteste ea intr-un interviu realizat de Viacom.

Flowers 2015 Outside In, una dintre cele mai impresionante instalatii ale artistei, a fost creata din 16000 de flori, expuse in luna iulie in cladirea Viacom din New York. 200 de voluntari au ajutat-o atunci sa-si puna ideea in practica.

Presate in tablouri, aranjate in cutii sau pur si simplu atarnand din tavan, florile sunt intr-o continua schimbare si asta face ca arta Rebeccai Louise Law sa fie atat de speciala. Daca planuiesti sa vizitezi Londra in perioada urmatoare si iti doresti sa vezi live una dintre lucrarile artistei, instalatia Drying, realizata din 10.000 de flori, este expusa la capela House of Barnabas pana in februarie 2016.

Foto via Rebecca Louise Law
Video: Vimeo.com/Art At Viacom

PUBLISHED ON 20.10.2015

more in Mood Board