ARTA & DESIGN

Reinterpretari efemere ale clasicelor chioscuri...

Chioscurile de ziare reprezentau odata un prim popas al diminetilor din…

HOT TREND

Inspiratie in machiaj pentru primavara-vara...

Ochii conturati cu tus negru si buzele evidentiate cu ruj rosu…

STREET STYLE

Primavara denimului

As numi primavara anotimp al stilului. Temperaturile ei ingradesc cel mai…

INSPIRATIE

Dries Van Noten fara Dries...

Dries Van Noten se retrage de la conducerea casei de moda…

INTERVIU

Magia Zanelor de dupa usa...

Magia Zanelor incepe in fata unei usi fermecate, un loc in…

INSPIRATIE

Premiile Oscar 2024. Momente pe...

Cateva ganduri despre premii si discursuri, tinute de pe covorul rosu…

INSPIRATIE

Pat McGrath. Cand o make-up...

E surprinzator cand numele unui make-up artist rasuna la fel de…

Inspiratie

Umor si activism pe scena de stand-up comedy

Ali Wong, Taylor Tomlinson, Wanda Sykes si Hannah Gadsby m-au influentat sa privesc stand-up comedy-ul cu alti ochi… Nu de putine ori cu ei in lacrimi de ras, dar si cu vulnerabilitate, empatie si speranta pentru o lume mai buna. Interactiunea mea cu stand-up comedy-ul a inceput cu stangul. In urma cu multi ani, sa fie vreo 15, am mers la un show intr-un local din Bucuresti. Nu mai tin minte cine a urcat pe scena, dar stiu ca nu am rezonat cu genul de umor ascultat. Se poate ca experienta mea din acea seara sa nu fi fost reprezentativa pentru peisajul stand-up-ului, doar ca nu am simtit curiozitatea de a afla exact ce si cum. Lucrurile s-au schimbat relativ recent cand am intalnit abordari ce calibreaza umorul din experientele pe care viata ni le aduce in cale, fara a-l forta sa fie si unde nu e. Mai mult decat atat, temele de discutie incluse in show-uri, de la inegalitate de gen, la rasism, homofobie, sanatate mintala, maternitate, relatia cu familia sau relatiile de cuplu, creioneaza – uneori pe alocuri, alteori in intregime - o forma de stand-up comedy activist. Poate ti se intampla si tie, dupa un serial care iti place mult, sa nu mai ai un timp rabdarea necesara pentru a te aventura intr-o noua poveste. In urma cu niste luni bune, ma aflam tocmai intr-o astfel ...

Inapoi Inainte
Machiaje monocromatice
Editor's Choice
Autor: Ioana Lovin

Machiaje monocromatice

Stilul meu de machiaj e acelasi indiferent de tendintele care vin si pleaca. Am trasat pana acum mii de codite de eyeliner, incat ziua in care voi putea sa le realizez cu ambii ochi inchisi pare sa fie foarte aproape.:) Am remarcat insa ca, din cand in cand, dezvolt o afinitate aparte pentru un anumit look. Chiar daca acesta nu ma determina sa renunt la obiceiurile mele, devine totusi o alternativa la care apelez ocazional.

In ultimii doi ani, de exemplu, mi-a placut foarte mult – si imi place in continuare – contrastul pe care il ofera un machiaj aproape invizibil al ochilor completat de buze evidentiate de rujuri in cele mai intense nuante de rosu. Dar, in ultimul timp, un alt look pare sa se strecoare printre preferinte. Este vorba despre cel care pune accentul pe o culoare atat pentru machiajul ochilor, cat si pentru cel al buzelor.

Imi amintesc ca unul dintre primele astfel de machiaje care mi-au atras atentia a fost cel purtat de Olivia Wilde la Globurile de Aur in 2016. L-am reintalnit de atunci in diferite alte contexte si interpretari si am inceput sa apreciez din ce in ce mai mult maiestria cu care make-up artistii jongleaza cu diferite tonuri ale aceleiasi culori pentru a obtine lookuri echilibrate. Ca in cazul oricarui machiaj, si aici functioneaza foarte bine regula de a alege ce evidentiem: fie ochii, fie buzele.

De exemplu, lookurile purtate de Selena Gomez si de Cara Delevingne merg pe prima varianta, iar nuanta intensa a fardului de pleoape este transpusa pe buze prin intermediul unei texturi glossy semi-transparente. De cealalta parte, Rooney Mara poarta un fard foarte discret pe pleoape si un ruj ceva mai intens pe buze. Pe aceeasi directie au pornit si make-up artistii care au creat lookurile modelelor de la prezentarea Kenzo. S-au oprit, insa, intr-o zona a extravagantei pentru a completa viziunea designerilor vestimentari. Chiar daca fardul rosu este aplicat fara prea multe rezerve de la jumatatea pleoapelor pana pe tample, intensitatea lui este mult mai mica decat cea a rujului. Pentru un look mai usor de purtat, aplicarea fardului se poate opri in coltul extern al ochilor.

Nu am incercat acest trend pe propria piele, dar este pe punctul de a deveni urmatorul stil cu care voi intrerupe, din cand in cand, linia machiajului meu obisnuit. In ceea ce priveste culoarea, stiu deja ca as opta pentru burgundy.

Ce parere aveti despre acest stil de machiaj?

Foto: Hepta.ro

PUBLISHED ON 13.04.2017

more in Beauty Lines