Petocuri.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe...

RED CARPET

Deschiderea Festivalului de la Cannes...

Uma Thurman, Monica Bellucci, Julianne Moore, Noamie Harris, Jessica Chastain si…

ART & DESIGN

Sticle de plastic transformate in...

Despre fascinatia mea pentru tehnologia imprimarii 3D, v-am mai povestit. Despre…

INSPIRATIE

The SEA and her lover

Colectia ATU Body Couture primavara-vara 2017 este inspirata de mare –…

WE LIKE

Camasa alba de vacanta. Episodul...

A trecut un an de cand Noemi Meilman, Alina Rachieru de…

RED CARPET

Met Gala 2017

Metropolitan Museum of Art din New York a gazduit aseara Met…

ART & DESIGN

Spotlight

Serile weekendului trecut au fost despre Spotlight 2017. Intre 20 si…

TINUTA SAPTAMANII

Zoe Saldana, intr-o rochie Emilio...

Imi plac franjurile datorita formelor nelimitate in care modifica designul unei…

Inspiratie

O arhitecta pe taramul prajiturilor

Biomimetismul, diagrama Voronoi sau triangulatia nu sunt tocmai termeni pe care i-as fi asociat vreodata cu arta culinara. Asta pana de curand, cand i-am intalnit printre sursele de inspiratie la care apeleaza Dinara Kasko atunci cand concepe designul unei prajituri. Uneori, porneste de la un element din natura. Alteori, dezvolta totul in jurul unor forme geometrice. Nascuta in Ucraina, Dinara Kasko a studiat arhitectura si design, domenii in care a profesat timp de cativa ani. Si-a descoperit pasiunea pentru cofetarie in propria bucatarie, experimentand la inceput cu deserturi simple. A urmat, apoi, cursuri de specialitate si, treptat, schimbarea de cariera a devenit iminenta. Cu toate acestea, cunostintele acumulate in facultate si in anii care au urmat nu au fost lasate deoparte, ele se reflecta in modul in care abordeaza, astazi, meseria de chef cofetar. Prajiturile ei amintesc in permanenta de prima dragoste, arhitectura. "Am hotarat de la inceput ca vreau sa vin cu ceva nou in domeniul cofetariei. Am realizat ca aspectul este la fel de important ca gustul si am incercat sa modelez propriile forme si sa le printez 3D. Mi-a placut rezultatul obtinut," povesteste ea pe site-ul personal. De altfel, o parte dintre formele din silicon concepute sunt produse astazi in ma...

Inapoi Inainte
We like
Autor: Ioana Lovin

Iarna la mare

Am aflat ce ma poate face sa ma trezesc dimineata cu mult entuziasm, chiar si inainte sa sune alarma: gandul ca merg la mare. Duminica, am vizitat pentru prima oara litoralul nostru pe timpul iernii. Era o dorinta mai veche, amanata de planuri care i s-au tot strecurat inainte. Dar iata ca s-a implinit acum!

In contrast cu atmosfera animata din portul Tomis din Constanta, plaja din Mamaia era goala. Trei oameni care faceau jogging au fost singurii pe care i-am intalnit pe parcursul plimbarii. In rest, noi si pescarusii.

Peste dunele de zapada adunate chiar la margine, vantul a presarat un strat fin de nisip. De cealalta parte a lor, plaja era atat de moale incat, sub greutatea bocancilor, se simtea ca un covor persan intins pana la mare. Apa nu era inghetata deloc, ba dimpotriva. Valurile ei veneau la mal in siruri foarte stranse.

A fost o zi insorita, cu genul acela de lumina care, daca privesti de undeva din interior, te pacaleste cu usurinta ca afara e cald si bine. Din acest motiv, unele dintre fotografii nici nu par surprinse in ianuarie. La doar cateva sute de metri de plaja insa, paleta cromatica s-a schimbat abrupt in una compusa cu precadere din tonuri de gri. Invaluit in ceata, lacul Siutghiol era inghetat de la un capat la altul. Acolo a fost ultimul popas, inainte de a pleca din Mamaia.

Foto: Ioana Lovin (arhiva personala)

PUBLISHED ON 18.01.2017 TAGS: fotografii cu marea iarna

more in Mood Board